Egy hét alatt ennyi négyzetkilométert foglaltak vissza az ukránok

2023. július 17. 16:49

Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegramon elemezte az eseményeket.

2023. július 17. 16:49
null

Az elmúlt egy hét alatt csaknem 18 négyzetkilométernyi területet vettek vissza az ukrán erők az ország ellen háborút folytató orosz csapatoktól a keleti és a déli országrészben – közölte Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes hétfőn a Telegramon.

Általánosságban elmondható, hogy az ellenoffenzíva során felszabadított terület már 210,5 négyzetkilométer”

– fűzte hozzá a tisztségviselő. Korábban Maljar arról számolt be, hogy a helyzet a keleti fronton romlott, sajtójelentések szerint az orosz erők két egymást követő napon aktívan nyomultak előre a Harkiv megyei Kupjanszk irányába. A Donyeck megyei Bahmut peremvidékén azonban – Maljar közlése szerint – az ukrán erők nyomulnak előre napról napra. Az úgyszintén a donyecki régióban lévő Avgyijivka és Marjinka települések elfoglalására az orosz hadsereg folytatja a támadó hadműveleteket, de a frontvonal nem mozdult el. A kulcsfontosságú, orosz megszállás alá került Zaporizzsja megyei Bergyanszk kikötőváros felé az ukrán fegyveres erők több mint egy kilométert haladtak előre – tájékoztatott a miniszterhelyettes.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slavia
2023. július 17. 20:33
A veszteség (ha igaz) 20 ezer fő, + a technika...Négyzet kilóméterenként ezer fő??? Lesz hová temetni Őket...egyszerűen borzasztó!
Jack Reynor
2023. július 17. 19:03
Ezzel a tempóval csak 750 évig tart a "felszabadítás".
Csigorin
2023. július 17. 18:22
onnan meg kurva messze van Vlagyivosztok, de meg Moszkva is
Natila
2023. július 17. 18:19
Hűha, ha ilyen iramba haladnak pik-pak pár évszázad alatt visszaszereznek mindent, lassú víz partot mos. XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!