Der Standard: Még az orbáninál is szélsőségesebb lehet az új szlovák kormány

2023. július 14. 11:46

A szerző szerint Fico mellett Orbán kifejezetten tisztességesnek tűnik.

2023. július 14. 11:46

Az osztrák Der Standardban megjelent elemzésében Viera Zuborova, a pozsonyi Politikai Intézet kutatórészlegének vezetője arról ír, hogy sorsfordító lesz a szeptemberi szlovákiai választás. A szakértő szerint a rendszerváltás óta nem volt ekkora a tét: eldől, fennmarad-e a demokrácia, vagy egy, az orbáni Magyarországnál is autokratikusabb tekintélyuralmi rezsim jön létre.

Úgy látja, Szlovákia veszélyes irányba tart, figyelembe véve a legesélyesebb jelölt, Robert Fico oroszbarát megnyilvánulásait, az idegengyűlöletet, és a radikális erők megerősödését. A politológus a csalódott tömegek országának nevezi Szlovákiát. 

Szerinte Fico mestere annak, hogy különféle rémisztő forgatókönyvekkel általános félelmet keltsen. Sőt, az egykori szociáldemokrata miniszterelnök annyira radikalizálódott, hogy az már a 90-es éveket idézi, csak most még aljasabban csinálja. Hozzá képest még Orbán politikai stílusa is kifejezetten tisztességesnek tűnik, véli a szerző.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Süsüke
2023. július 20. 15:09
Sose gondútam vóna de: hajrá Fico!
Beszélgető
2023. július 14. 18:21
Ha a németeknek a der standard "a szabvány", akkor nem csoda, ha teljesen elhülyültek.
hegyivadász
2023. július 14. 18:15
Fico nem a szívem csücske, de ha a Der Standardos banda így támadja, akkor hajrá Fico! Hagy kapjon idegbajt a ballib söpredék!
József Kiss
2023. július 14. 18:09
Mi magyarbarátok vagyunk, a németek pedig USA barátok. Jó tisztázni ki kicsoda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!