Daniel Freund kiborult Kovács Zoltán bejegyzésétől

2023. július 05. 22:23

„Magyarországot azért támadják, mert nem csatlakozunk a háborúpártiakhoz” – írta az államtitkár.

2023. július 05. 22:23
Daniel Freund_EP

Kovács Zoltán, kommunikációért felelős államtitkár arról írt Twitter-oldalán, hogy „egy új, Magyarországot támadó brüsszeli jelentés megerősítette, hogy annak ellenére, hogy minden kötelezettségünknek eleget tettünk, és folyamatosan egyeztetünk az Európai Bizottsággal a nyomásgyakorlás folytatódik.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Az államtitkár azzal folytatta, 

„Magyarországot azért támadják, mert nem csatlakozunk a háborúpártiakhoz. 

Nem akarunk migránsgettókat. Nem vagyunk hajlandóak eltörölni a közüzemi költségcsökkentési programot. Merjük megkérdezni az Európai Bizottságot: Honnan jött az a sok pénz, amit Ukrajnának adtak? Abból a pénzből, ami Magyarországnak járt volna?” – zárta a bejegyzését Kovács Zoltán.

Erre reagált ugyancsak a Twitteren Daniel Freund. A német balliberális EP-képviselő a fentiekre úgy reagált, „közvetlen szomszédságukban brutális háború dúl. De az Orbán-szóvivő számára Magyarországot Brüsszel »támadja«”

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

„Elképzelhetetlen a befagyasztott uniós pénzek felszabadítása” 

Azonban nemcsak Kovács Zoltán kijelentését kritizálta a zöld német képviselő. Freund Facebook-oldalán arról írt, hogy „a fokozatos fejlődés nem pályaváltás! 

Lengyelország és Magyarország továbbra is irányítja az autokratikus kapcsolatokat” 

– hangsúlyozta.

Majd azzal folytatta, hogy „az EU Bizottsága ma (szerdán) Brüsszelben mutatta be éves jogállamisági jelentését. Bár a jelentés az egész Európai Unióban a jogállamisággal foglalkozik, két tagállam ismét negatívan kiemelkedik a sorból. Lengyelország és Magyarország így tanúsítja az igazságügyi szektor reformjában elért előrehaladást. A médiaszabadság és a korrupció elleni küzdelem terén azonban jelentős visszalépések történtek. Továbbra is óriási nyomás nehezedik a civil társadalmi szervezetekre” – sorolta.

„A jelenlegi helyzetben elképzelhetetlen a befagyasztott uniós pénzek felszabadítása. Hatékony az uniós Bizottság emelője, de sokkal intenzívebben kell használni. Ursula von der Leyennek világossá kell tennie, hogy néhány politikai reformra nincs uniós pénz” – húzta alá Daniel Freund.

Az erről szóló posztjá alább olvashatják:

***

Nyitókép: Daniel Freund Facebook-oldala

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. július 12. 06:18
Ukrajna Európa pöcegödre. Méltó a brüsszeli szarházik támogatására.
Gondolkodó56
2023. július 09. 07:20
Még mindig megy a gátlástalan hazudozás, úgy tesznek, mintha azok a "felszabadítandó" pénzek meglennének.
The trasher
2023. július 07. 22:26
Freund egy hungarofób, aljas, trágya alak.
makapaka2
2023. július 07. 18:16
Ez a nyálas szájú kis kukac remélem, hogy jövőre már nem kerül be az EP-be!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!