Amerikai lap: DeSantis Magyarországgá tenné Amerikát

2023. július 20. 19:18

A Daily Beast szerzői szerint a floridai kormányzó sok közös vonást mutat „az autoriter Orbán Viktorral”.

2023. július 20. 19:18

Ron DeSantis Magyarországgá tenné Amerikát – ezzel a címmel jelent meg publicisztika a The Daily Beast hasábjain Norman Eisen és Andrew Warren tollából. A szerzők szerint a floridai kormányzó sok közös vonást mutat „az autoriter Orbán Viktorral”.

Eisenék úgy vélik, Florida kormányzójaként elért eredményei figyelmet érdemelnek – de leginkább azért, mert

jelentős lépéseket tesz Florida Orbán Viktor Magyarországához hasonló autokráciává való átalakítása felé.

Az ív, amelyet DeSantis államának és a nemzetünknek tervez, sok mindennek mondható, csak amerikainak nem” – hangoztatják.

Mint írják, a két rendszer összehasonlítása a helyszíni megfigyelésekből ered. „Egyikünk nagykövet volt Közép-Európában, járt és írt Orbán Magyarországáról. A másik a floridai Tampa szabályosan megválasztott megyei ügyésze volt, akit DeSantis törvénytelenül felfüggesztett”.

A DeSantis által létrehozott Florida és Orbán Magyarországa közötti hasonlóságok nagyobb figyelmet érdemelnének itt Amerikában – hangsúlyozzák Warrenék.

„DeSantishoz hasonlóan Orbán is arra használta hatalmát, hogy az LMBTQ+ közösséget vegye célba, miközben hagyományos értékeket hangoztatva építette bázisát.

Mindkét vezető démonizálta a migrációt és a migránsokat.

DeSantis olyan messzire ment, hogy Texasban – és valószínűleg Kaliforniában is – büntetőeljárások folynak a lehetséges érintettsége miatt, amely szerint részt vett az Egyesült Államokban illegális migránsok utaztatásában” – írják.

Nyitókép:MTI/AP/Rebecca Blackwell

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. július 21. 04:02
Anyátok retkes picsája autoriter, két mocskos buzi! Akkor minden cégvezető, minden megválasztott politikus is az! Mint bidé... A kurva anyátokat! Nem tudtok hazudozás nélkül létezni?
laikus19-2
2023. július 20. 21:17
Ez egy jó kampánycikk DeSantis, meg Orbán mellett. Kérünk még ilyeneket a jövőben is!
Vata Aripeit
2023. július 20. 20:50
Az USA, mondom, az USA, be van szarva egy kicsi ország min.elnökétől. Nem nem braziliától, nem kubától , nem kolumbiától...etc.. hanem mo min. elnökétől. Mit mond ez el róluk? Odáig tolták ezt ezek a marhák, hogy amerika jobban ismeri Orbán nevét, mint a német , olasz, vagy a francia elnökét. Idióták
Takagi
2023. július 20. 20:43
Félnek az áll demokrata neokommunisták. Pusztulnak majd mint az indiánok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!