A lengyel miniszterelnök attól tart, hogy a Wagner-csoport behatol az EU-ba

2023. július 29. 16:37

Szerinte a katonák beszivárgása része a hibrid hadviselésnek.

2023. július 29. 16:37

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint előfordulhat hogy a Wagner hadsereg zsoldosai magukat migránsoknak kiadva a lengyel-belarusz határon keresztül behatolnak az EU területére –írja a BBC. Úgy véli, ez is része az oroszok hibrid hadviselésének, és szerinte a lengyel-litván határnál található Grodno városánál már fel is vonult egy százfős Wagner sereg. 

Nyitókép: Wojtek RADWANSKI / AFP

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. július 29. 18:09
Prigó tiszta feka . Mint Ugandai Bubu..
robogo72
2023. július 29. 18:08
Nyugi, nem fognak behatolni, mert arra már én is azt mondanám: Pfejj aztakeservit !
nempolitizalok-0
2023. július 29. 18:02
Anémeteknek, franciáknak, angoloknak, olaszoknak, svédeknek már tökmindegy. A wagner sem rosszabb mint a néger és muszlim bünőző.
kiss.istvan770
2023. július 29. 17:33
Lengyel barátainknak üldözési mániájukban elment a maradék esze is. A wagneresek humornak szánták a Varsói kirándulást. Németországból Lengyelországba települt az USA haderejének nagyrésze. Nem annyira hülyék, hogy a néhány ezer fős seregükkel NATO tagállamra. vagy amerikaiakra támadjanak. Ha újabb csapatokat telepítenek a Belorusz határ mellé, az háborús provokáció. ---Egy ilyen menetet már lejátszottak: Az USA Lengyelországi atomrakéta telepítésre válaszul, Oroszország is atomtöltetű rakétákat telepített Beloruszba. Az adok-kapok vége világháború lehet. ---Nem kell a sok provokáció! ---Minden nagyhatalom terjeszkedni akar, csak a módszertan különböző. Jelenleg az USA terjeszkedik Európában kelet felé gazdasági erőszakkal, politikai propagandával és katonai "segítséggel". Lengyelországot már megszállták. A lengyelek majd eldöntik, hogy melyik megszálló a rosszabb. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!