A krími híd állapota orosz hivatalos értékelés szerint

2023. július 18. 17:24

Az mindenesetre biztosra vehető, hogy ezen a hídon katonai utánpótlás-szállítás jó darabig nem lesz.

2023. július 18. 17:24
null
Rácz András
Facebook

„A tegnap esti bejelentésben az is szerepelt, hogy éjszaka újra tud indulni az autóforgalom az egyik hídpályán, váltakozó irányú forgalommal, öt tonnás súlykorlátozással (tehát nehezebb teherautók nem tudnak erre jönni).

A reggel elérhető orosz hírek szerint ez meg is valósult egy elég hajmeresztő megoldással: egy acéllemezzel áthidalták a nem elmozdult, csak sérült hídszakaszt.

A kulcskérdés az, hogy igaz-e, hogy a pillér tényleg nem sérült; néhány napon belül biztosan lesz pontosabb információ.

Az mindenesetre biztosra vehető, hogy ezen a hídon katonai teherautó-forgalom, tehát utánpótlás-szállítás jó darabig nem lesz.

(Kérés: nem vagyok mérnök, nem ismerem a vonatkozó szakszavak pontos használatát még magyarul sem, nemhogy oroszul. Ha valaki tudná pontosítani, hogy a пролет szónak mi a szakszerű magyar fordítása, azt megköszönném.)”

Nyitókép:  MTI/EPA/AFP pool/Alekszandr Nyemenov

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. július 19. 16:45
en athidalo elemnek forditanam, erti mindenki mirol van szo, nem Racz orosztudasa a hianyos, csak kene egy epitomernok aki megmondja hogy is hivjak azt a biszbaszt pontosan
Obsitos Technikus
2023. július 19. 10:35
Пролёт — название металлического подводного моста (парка) находившегося на оснащении инженерных войск ВС СССР.
belabarva
2023. július 19. 09:38
Ez a díszfasz pacekra bemond mindenféle hülyeséget , ugyanakkor hozzáteszi , hogy szinte semmihez sem ért. Na ez az igazi kánaán ezeknek. Semmi tudás, semmi produktivítás, jó élet.
EX_Terminator
2023. július 19. 09:18
Civilek meg oda ne menjenek miközben folyamatosan lőnek... (köszönöm szíves megértésüket az olyan egyértelmű dolgok iránt amit maguktól is tudniuk kellene...) Dehát ugye!? Mindig van egy hülye, aki megmagyarázza az okosságot. Ja hogy ott is élnek? Akkor legalább ne fokozzák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!