A Kreml cáfolja, hogy a kínaiak nyomást gyakoroltak volna rájuk az atomfegyverek bevetése terén

2023. július 05. 18:16

Moszkva elutasította azt a jelentést, amely szerint Hszi Csin-ping figyelmeztette Vlagyimir Putyint, hogy ne használjon nukleáris fegyvereket Ukrajnában.

2023. július 05. 18:16
HSZI Csin-ping; PUTYIN, Vlagyimir

Arról cikkeztek különböző médiumok, hogy a kínai elnök figyelmeztette az orosz vezetést arra, hogy ne használjanak atomfegyvereket az Ukrajna ellen folytatott invázió során. A CNN azonban arról számolt be, hogy a Kreml elutasította azt a jelentést, amely szerint Hszi Csin-ping kínai elnök figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy ne használjon nukleáris fegyvereket Ukrajnában.

A Financial Times beszámolója szerint 

Hszi egy márciusi moszkvai személyes találkozón szólította fel Putyint a nukleáris fegyverek mellőzésére. 

A Kreml mindezt szerdán cáfolta meg. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kitalációknak nevezte az erről szóló híreket. A Kreml szóvivője azt is elmondta, hogy az akkori látogatás történelmi léptékű volt, és ennek a fontos látogatásnak az eredményeként fo ntos témákban tudtak megegyezni a felek, a tárgyalások lényegét  pedig egyértelműen rögzítették az aláírt dokumentumokban. Hozzátette: „Minden más fikció”.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Kreml/Pool/Pavel Birkin

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. július 05. 19:54
A Föld szérobbantásának ötletét , komolyan kell venni .
connorj
2023. július 05. 19:45
CHANGE: https://m.youtube.com/watch?v=bEpTRr7QcWg&pp=ygUIUHV0aW4geGk%3D
Nasi12
2023. július 05. 19:17
A sürün lakott országoknak kedvezötlen az atom. Kína nem akar kapni. Örül, hogy csak japán kapott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!