The Washington Post: saját aknáikra kergetve rohannak vesztükbe az ukrán katonák

2023. június 02. 18:48

Az ellentámadás megindulása esetén komoly akadályokba ütközhet az ukrán hadsereg, először a saját maguk telepítette hatalmas aknamezőkön kell átjutniuk.

2023. június 02. 18:48
null

Az oroszoknak volt idejük megerősíteni védőállásaikat a hónapok óta készülődő ukrán támadás előtt, ráadásul még mielőtt odajutnának, az ukránoknak a saját maguk telepítette aknamezőkön kell átjutniuk – írta a The Washington Post. 

Az ellentáamdás megindulása esetén komoly akadályokba ütközhet az ukrán hadsereg, először a saját maguk telepítette hatalmas aknamezőkön kell átjutniuk.

Nem csekély feladatról van szó, és a kudarc eredménye vérfürdő lehet. A hadtörténelemben nem ritkák a figyelmeztető példák. Nagyon olyan, mint az első világháborúban” – idézte a The Washington Post Mark Cancian volt tengerészgyalogos tisztet, a Center for Strategic & International Studies szakértőjét.

 

 

***

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moriczsiga
2023. június 03. 09:23
Egyébként meg: én abszolút nem vagyok Orbán imádó, (nem ezért ez a véleményem! ) de jól áll hozzá eme kérdéshez..még akkor is ha belpolitikai (IS) előnyöket kovácsol belőle. Kiváló diplomata...nem kell a háború...higgyétek el, akkor annyi lenne. Putyin egy aktív NATO bekapcsolódás esetén az atomfegyverhez nyúlna. Azért, mert nem lenne más megoldás, sajnos...
moriczsiga
2023. június 03. 09:15
Azt nem értem, hogy az ukránok milyen jogon azonosítják magukat, mit Európa??? Semmi közük hozzá, még csak közel sem állnak az európai normákhoz, agresszívabbak, provokátorabbak még az általuk provokátornak tartott ruszkiknál is...Ez igenis kizárólag két ruszin testvérnép háborúja, csak az USA aljas módon kavarja a szart. Maga a NATO pedig eddig még nem áll háborúban, csak a piócaként rajta csüngő Zselenszkijt eteti. ..amíg van mivel...
chief Bromden
2023. június 03. 08:09
Zselé tudja a megoldást: magasra felugrani és szétszóródni.
zsuuuzsaaa
2023. június 03. 07:25
Az a baj, hogy mindkét oldalon, de a nagyvilágban is (akik a következményeket nyögik), csak a kisember fut aknára, a vezető politikusok köszönik szépen, remekúl elvannak :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!