A svéd miniszterelnök tárgyalni akar Orbán Viktorral

2023. június 30. 08:34

Szeretne megbizonyosodni, hogy Magyarország továbbra se látja akadályát a skandináv ország NATO-csatlakozásának.

2023. június 30. 08:34
null

Ulf Kristersson svéd kormányfő tárgyalni akar Orbán Viktorral Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban, írja a Reuters.

A skandináv ország miniszterelnöke azt állítja, Magyarország korábban megígérte, hogy nem tervezi lassítani a svédek csatlakozási eljárását. Kristersson most azért akar egyeztetni Orbánnal, hogy megbizonyosodjon, Magyarország álláspontja nem változott a kérdésben.

Ismert, a parlament illetékes bizottsága nem támogatta Vadai Ágnes javaslatát, hogy jövő héten tárgyalják Svédország NATO-csatlakozásának a kérdését. A DK politikusa szerint a Fidesz Törökország és Oroszország érdekeit szolgálja azzal, hogy lassítja az eljárást. 

Nyitóképen: Ulf Kristersson (JOHN THYS / AFP)

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. július 07. 08:10
A finneknél szépen kértük, jófejségi alapon. Lószart sem kaptunk, ugyanott folytatták. Ezt a hibát nem követjük el még egyszer. Nekik kell az igenünk, nekünk meg kell a lóvénk. Amint megvan az utalás, a frakció meg fog enyhülni. Eddig a francia diplomácia hagyományainak megfelelően, úriember módjára, egymás iránti elkötelezettségünkről a másikat biztosítva akartuk intézni a dolgot. Most ideje átváltani ukránba: adjátok ide a kxrva anyátok, vagy nem lesztek NATO tagok.
bende85
2023. június 30. 17:26
Kapják be a svédek nyugodtan, nem lesznek NATO tagok. A finneket se kellett volna támogatni. Legalja banda.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. június 30. 17:03
Talán előbb arról kellene nyilatkoznia a hülye svéd kollaboráns suttyónak, fenntartja -e még az undorítóan aljas magyarellenes gyűlölködéseit. Remélem, Viktor ezt számon kéri rajta, és elhajtja a búsba a rohadt gyökeret.
taminol
2023. június 30. 16:18
Nem igazán értem, ennek a blokkolásnak van-e még bármilyen politikai haszna. Vajon a törökök kérésére blokkoljuk még?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!