Svéd politikus: Oroszországnak totális katonai vereséget kell szenvednie!

2023. június 21. 17:50

Tobias Billström szerint Ukrajnának egyértelműen meg kell nyernie a háborút.

2023. június 21. 17:50
null

Oroszországnak totális katonai vereséget kell szenvednie az Ukrajna ellen indított háborújában – jelentette ki a svéd külügyminiszter egy szerdai lapinterjúban.

Tobias Billström a Die Welt című német lap hírportálján és több más európai lapban közölt interjúban arra a felvetésre, hogy Európa keleti része az Oroszországgal szembeni kemény fellépés híve, míg a nyugatiak inkább tárgyalnának Moszkvával, elmondta, hogy nem tapasztal ilyen különbséget.    

„Nagyon hálás vagyok például az olasz kormányfőnek, Giorgia Meloninak, amiért egyértelműen kiállt Ukrajna mellett” – tette hozzá, aláhúzva, hogy az európaiak együtt tettek nagy erőfeszítéseket az Ukrajna elleni támadás miatt Oroszországra kivetett szankciók fenntartásáért, és amennyire csak tudják támogatják Ukrajnát. Éppen a svéd EU-elnökség ideje alatt sikerült összeállítani a tizenegyedik szankciós csomagot, de mégsem ez a legfontosabb kérdés, hanem az, hogy

milyen lesz az európai országok kapcsolata Oroszországgal a háború után.    

Oroszország „ugyanis nem költözik el, szomszédos, és hosszú ideig ellenséges hatalom marad, éppen ezért Ukrajnának egyértelműen meg kell nyernie a háborút, és Oroszországnak teljes katonai vereséget kell szenvednie” – jelentette ki a svéd diplomácia vezetője. Mint mondta, biztosítani kell, hogy egyetlen ország se bánhasson úgy egy szomszédjával, mint Oroszország Ukrajnával, és nem fordulhat elő többé támadó háború Európában. Hozzátette, hogy tiszteletben kell tartani az ENSZ Alapokmányát, és az orosz elnöknek, „Vlagyimir Putyinnak, aki ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság már elfogatóparancsot adott ki, felelnie kell a bűneiért”. 

A svéd külügyminiszter üzent Magyarországnak

Tobias Billström szerint Svédország NATO-csatlakozása megerősíti Európa biztonságát.

Kifejtette, hogy hazája a napóleoni háborúk óta a

folytatta, amely több mint 200 évig jól működött, de „Oroszország brutális ukrajnai háborúja” kikényszerítette, hogy ezt felülvizsgálják. A figyelmeztető jel Szergej Lavrov 2021. december 17-i nyilatkozata volt, amelyben az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Oroszország továbbra is ragaszkodik a befolyási övezeteihez, és soha nem engedni meg Svédországnak és Finnországnak, hogy csatlakozzon a NATO-hoz.    

„Attól a naptól kezdve világos volt számunkra, hogy ellen kell állnunk Oroszország azon diktatórikus kísérletének, hogy ráerőltesse a nézeteit a szomszédjaira” – mondta Tobias Billström, rámutatva, hogy a svéd lakosság 67 százaléka egyetért a NATO-csatlakozással.

(MTI)

***

Nyitókép: Hanna Johre / NTB / AFP

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alena
2023. június 30. 04:10
Gulagba vele,mocsok ... És mi az,hogy kell???....biztos vagyok benne,egy anyagot szippant Zelivel....
Maflás
2023. június 23. 22:10
Te buzi varangy, nem te fogod ezt eldönteni, mert kevés vagy, mint mackó sajtban a brummogás! Aztán nehogy oroszul keljen beszélned nemsokára!
Böszme
2023. június 22. 11:29
Svédországnak totális katonai vereséget kell szenvednie!
hernadvolgyi
2023. június 22. 09:29
Az ukrán nemzetiségű katonák lassan elfogynak (elesnek, dezertálnak, átállnak az orosz oldalra). Hogyan nyerhet Ukrajna ukrán nemzetiségű harcosok nélkül? Itt lesz vége a háborúnak, vagy bevonulnak a NATO katonái Ukrajnába? Ha ez utóbbi valószínűsíthető, akkor az USA saját katonáit úgy fogja megkímélni, hogy a frontvonalra közép-kelet európai NATO tagok katonáit fogja bevetni, majd a második vonalba a nyugat európai NATO tagok katonáit, és csak az utolsó sorban az amerikai katonákat. Az USA számít az EU pénzére, vérére, fegyvereire, hogy minél kevesebb amerikai áldozattal érje el céljait. Szokásos politikája, hogy szövetségesei áldozatvállalásával kaparja ki magának a gesztenyét! Ursula is készségesen áldozza fel az EU-t a jenkik oltárán. Ezekből adódóan nem engedhetjük meg, hogy magyar katonák essenek el orosz golyók által, ezért nemet kell mondanunk a NATO-nak, nemet kell mondanunk a NATO-ra!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!