Oroszország nemkívánatos vendégként tekint Macronra a BRICS-csúcson

2023. június 22. 15:05

Az orosz külügyminiszter-helyettes elárulta, miért.

2023. június 22. 15:05
null

Oroszország közölte dél-afrikai partnereivel, hogy helytelennek tartja Emmanuel Macron francia elnök részvételét a BRICS-országok csúcstalálkozón – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak csütörtökön Szocsiban.

A Brazíliából, Oroszországból, Indiából, Kínából és Dél-Afrikából álló BRICS országcsoport csúcstalálkozóját, amelyen új tagállamokat vehetnek fel, a tervek szerint augusztus 22-24-én tartják meg Johannesburgban. „Jeleztük, hogy a házigazda ország azon előjogának tiszteletben tartása mellett, hogy vendégeket hívjon meg, abból kell kiindulni, hogy a BRICS olyan államok szövetsége, amelyek elvi alapon utasítják el az egyoldalú szankciókat mint külpolitikai feladatok megoldásának módszerét. És ennek figyelembe vételével egyszerűen nyilvánvaló, hogy

– mondta a miniszterhelyettes.

Korábban Catherine Colonna francia külügyminiszter Pretoriában a dél-afrikai hivatali partnerével, Naledi Pandorral folytatott megbeszélése után azt mondta, hogy Macron fontolóra veheti a BRICS-csúcson való részvételt, ha meghívást kap rá.

(MTI)

***

***

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2023. június 23. 11:34
Több ország is kérte felvételét a BRICS-be. Kíváncsi vagyok . . .
Lajoss
2023. június 23. 06:14
Ne röhögtessetek..
zakar zoltán béla
2023. június 22. 20:41
A gyíkgiliszták ilyenek.
korona.2.0
2023. június 22. 18:49
A Rothschildok Macronon keresztül akarnak bejutni a BRICS-be, ahol mérgező pénzpolitikájukat AKARJÁK meghonosítani. A zsidók be akarnak jutni a BRICS-be. Erről van szó !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!