Kiállt Orbán mellett az olasz jobboldal

2023. június 05. 14:09

A Fratelli d'Italia és az Északi Liga is a miniszterelnök mellett szavazott.

2023. június 05. 14:09
null

A Corriere della Sera az olasz-magyar politikai kapcsolatról írt cikkében azt írta, úgy tűnik, az Olaszország Fivérei (Fratelli d'Italia) és az Északi Liga pártoknak nem áll szándékukban lemondani a régi barátokról:

mindkét párt szavazott az Európai Parlamentben, és ellenezték Orbán Viktor Magyarországának az EU soros elnöki tisztségéből való kizárását

2024 második felében, közvetlenül az európai parlamenti választások után.

Miután Orbánt kizárták az Európai Néppártból, Giorgia Meloni, jelenlegi olasz kormányfő és Matteo Salvini is kifejezetten „udvarolt neki” a lap szerint, ám az ukrajnai háború kapcsán más a két ország álláspontja.

 

Nyitókép: Andreas SOLARO / AFP

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ladoga
2023. június 06. 05:44
A Néppártban levő két rmdsz-es képviselőből az egyik népe, nemzete és Orbán Viktor ellen szavazott (amúgy, rendszeresen).
Zolotarjov
2023. június 05. 19:11
Na ugye..
Odone Ricci
2023. június 05. 19:03
A fotón látható, hogy kezükkel takarják a szájukat, mert beszélgetésüket leolvasná róla a rosszindulatú boulvardsajtó. A FI és a Lega (reklámozás nélkül) követik az o-i Magyarországon jól működő reformokat (családpolitika, fiatal házasok adókedvezménye, flat tax, genderőrület mellőzése). AZONBAN ez utóbbit nem foglalták az alkotmányukba (costituzione), tehát nem támadható, hanem az oktatási intézményekre bizzák ennek bevezetését vagy sem. Minden iskolában az igazgató, a tantestület és a szülői munkaközösség dönt, hogy oktassák-e a kiskorúakat a genderelméletre és kié ez a reszort. Ha leszavazzák (márpedig ez a gyakorlat), akkor a vitának vége és az országot sem bélyegzi meg az EU-Parlamentben ülő deviánsok.
rajgy
2023. június 05. 18:33
a Fidesz ügyésze fényesen bizonyíthatta volna, hogy a nyugat ugyanolyan szemét volt az operatőrnővel, mint a magyar néppel Trianonban. Ehelyett a Gyurcsánnyal és a Sorossal összefogva szívatták s JOBBIK operatőrét! Kösz Viktor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!