Együttműködési megállapodást kötött az MCC és egy neves berlini egyetem

2023. június 01. 11:52

Orbán Balázs szerint a megállapodás Európa jövőjéről szól.

2023. június 01. 11:52
null

Ünnepélyesen is aláírta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és az European School of Management and Technology Berlin (ESMT Berlin) azt az együttműködési megállapodást, amelynek keretében évente több mint 20 magyar diák tanulhat Németország legjobb üzleti fókuszú egyetemén.

A diákok és kutatók számára kínálkozó egyedülálló lehetőségen túl a kooperáció a két ország akadémiai és gazdasági kapcsolatának elmélyítését is jelenti.

Jörg Rochol, az ESMT Berlin rektora a budapesti ceremónia keretei között tartott beszédében kiemelte, hogy az együttműködés nagyban hozzájárul Nyugat- és Közép-Kelet Európa gazdasági kapcsolatának elmélyítéséhez. Hangsúlyozta, az EMST Berlin és az MCC kapcsolata eredményeképp a diákok Európa egyik legjobb tudásanyagát sajátíthatják el, előmozdítva ezzel egymás kölcsönös megértését is. Az ESMT-n több mint 1000 diák tanul, mintegy 100 különböző országból, így cél az is, hogy a jövő szakembereinek képzésén keresztül az egyetem löketet adjon Kelet- és Közép-Európa további gazdasági fejlődéséhez – tette hozzá a német rektor. Jörg Rochol 2011 júliusa óta vezeti az ESMT-t, 2022 szeptembere óta pedig a Deutsche Bank fenntartható pénzügyekkel foglalkozó professzora, illetve elnöke a Német Szövetségi Pénzügyminisztérium tanácsadó testületének. A két ország gazdasági kapcsolatáról szólva elmondta, hogy a német vállalatok számára Magyarország attraktív helyszín, szívesen fektetnek be hazánkban.

Az ESMT Berlin és az MCC együttműködése tovább mutat a két intézményen – hangsúlyozta az MCC kuratóriumának elnöke.

Orbán Balázs szerint a megállapodás Európa jövőjéről is szól.

Rámutatott, Magyarország és Németország akadémiai együttműködése kulcsfontosságú, hiszen a kontinensnek nincsen jövője közös kulturális alapok, közös tudás, illetve gyökerek nélkül.

Nyitókép: MCC Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik