LMBTQ-vészhelyzetet hirdettek az Egyesült Államokban!

2023. június 07. 17:41

Egy civilszervezet azt állítja, hogy a melegek és transzneműek élete veszélyben van.

2023. június 07. 17:41
null

A Human Rights Campaign (HRC) nevű civilszervezet kedden „szükségállapotot” hirdetett az „LMBTQ+ amerikaiak” számára, azzal érvelve, hogy az egyre ellenségesebbé váló jogszabályi környezet veszélybe sodorta a közösséghez tartozók életét – számolt be róla a Reuters. 

A csoport elnöke, Kelley Robinson azt nyilatkozta, hogy LMBTQ+-ellenes törvényhozási „támadások” söpörnek végig az Államokon. Robinson szerint az olyan törvények, mint a floridai,

a szexuális és nemi kisebbségek számára”.

A szervezet kiáltványában arra buzdít, hogy az érintettek és a velük rokonszenvezők vegyenek részt a helyi iskolaszékekben és a politikai életben, abból a célból, hogy „visszavágjanak” a nemrégiben elfogadott törvényekért, amelyek többek között korlátozzák a kisgyermekek szexuális „felvilágosítását”, a gyerekeknek szóló drag-előadásokat és a kiskorúak nemének megváltoztatását célzó orvosi beavatkozásokat. 

A kiáltvány azt is állítja, hogy

és azt sugallja, csupán egy maroknyi konzervatív politikus és szülő jelenti a problémát.

A HRC azzal szerzett magának először befolyást az Egyesült Államokban, hogy különböző mutatók alapján létrehozta az úgynevezett vállalati egyenlőségi indexet, amellyel a különböző vállalatokat rangsorolja „nyitottságuk” alapján, ezáltal erőteljesen befolyásolva a liberális fogyasztókat.

A szervezet később létrehozta az állami egyenlőségi indexet és az önkormányzati egyenlőségi indexet is, hogy ezekkel próbáljon nyomást gyakorolni a politikai döntéshozókra a genderpropaganda érvényesítése céljából.

A New York-i érsekség vizsgálódik egy manhattani templom LMBTQ-kiállítása ügyében

A manhattani Szent Pál apostol templom nemrégiben nagy vitákat generált a „ God is Trans: A Queer Spiritual Journey" azaz „ Isten transz: queer spirituális utazás" című művészeti kiállításával - írja a uCatholic. A manhattani templom falain látható színes kiállítás Adah Unachukwu művész alkotása, és kísérletet tesz arra, hogy megmutassa, hogyan keresztezi egymást a hit és a nemi identitás.

***

 

Nyitókép: Reginald Mathalone / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik