Nagyon aggódik a La Repubblica – szerintük az „orbáni modellt" követi az olasz közmédia

2023. június 28. 11:00

Az olasz Rai közszolgálati csatornán ezentúl nagyobb szerepet kap a gyermekvállalás népszerűsítése.

2023. június 28. 11:00
null

Az olasz La Repubblica online cikkében arról ír, hogy heves vitát váltott ki az országos közszolgálati Rai-csatorna szerződésmódosítása. A dokumentumot kritizáló politikusok azt nehezményezik, hogy az új szerződésből eltűnt az oknyomozó újságírás fejlesztésének szükségessége, helyette viszont arra kérik a csatornát, hogy népszerűsítse a születésszám növelését és a szülői szerepek népszerűsítését.

Az olasz lap cikkében idézi Alessandro Zan demokrata párti képviselőt, aki ezt a hozzáállást az „orbáni modell” követésének nevezi, amely szintén nagy hangsúlyt fektet a hagyományos családmodell népszerűsítésére.

– nyilatkozta a politikus.

Az olasz nemzeti sajtószövetség (Fnsi) elnöke Twitteren úgy reagált a hírre: „Igaz, hogy a Rai igazgatótanácsa elé terjesztett szolgáltatási szerződés tervezetéből eltűnt minden utalás arra a kötelezettségre, hogy erősíteni és támogatni kell az oknyomozó újságírás hagyományát? Miért?” – teszi fel a kérdést, majd kitér a család és a szülés népszerűsítésére vonatkozó részre is.

„Az új szövegbe a már meglévő »a család és a szülői lét értékeinek terjesztésére« vonatkozó kötelezettség mellé a »szülés« népszerűsítése is bekerül. Ez azt jelenti, hogy a társadalomban jelenlévő különböző – teljesen legitim és törvényes – pozíciók nem fognak egyforma megítéléssel rendelkezni?”

Nyitókép: Rai, képernyőkép

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2023. június 28. 19:02
De vajon hogyan akarnak a balosok 20-30 év múlva buzimacákkal gyerekeket inzultálni, ha elfogynak a gyerekek és kiürülnek az óvodák, iskolák? Az ő szemszögükből legalább az ESZME gyakorlati fenntartása érdekében gondolni kellene az utánpótlódásra, nem?
Regelő
2023. június 28. 14:29
Ez jó. Akkor nem féltelek.
matykox
2023. június 28. 14:02
Na végre egy jó hír Olaszországból! Remélem, lesz több is! Amikor a ratyik aggódnak, akkor minden OK.
fatman
2023. június 28. 13:47
kicsit aggódnak a mocskos komcsik? nagyon helyes... csak így tovább!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!