Szerbiába utazott Orbán Viktor

2023. június 19. 21:42

A miniszterelnök kedden részt vesz a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács ülésén Palicson.

2023. június 19. 21:42
null

Aleksandar Vucsics szerb államfő munkavacsorán fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt Belgrádban június 19-én.

A miniszterelnök másnap a vajdasági Palicson vesz részt a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács ülésén. 

„Készülünk!”

A hétfő esti találkozóról a magyar kormányfő is beszámolt közösségi oldalán. A Vucsiccsal közös fotóhoz azt írta: „Holnap magyar-szerb csúcstalálkozó.

Csütörtökön Szarajevóban és Banja Lukában folytatja hivatalos útját Orbán Viktor

„Magyarország és Szerbia stratégiai partnersége, barátsága nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy hazánk jobban tudja kezelni az előtte álló példátlan kihívásokat, különösen az orosz-ukrán háború, a szankciós gazdasági válság, az illegális bevándorlás és az energiabiztonság ügyében” – fogalmazott a sajtófőnök.

Havasi Bertalan a magyar miniszterelnök bosznia-hercegovinai tárgyalásaival kapcsolatos híreket szintén megerősítve elmondta: Orbán Viktor csütörtökön hivatalos látogatásra Szarajevóba, majd Banja Lukába utazik.

MTI/Mandiner

 A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. június 20. 12:08
Jó Napot Kívánok! Megjöttek a fehérvári huszárok!
P. Savoiardes
2023. június 20. 10:14
Miközben szó szerint a magyar határ árnyékában fegyveres harcok vannak a migrans bandák közt, a nagy szerb partner arra nem képes, hogy saját területen megoldja ezt a biztonsági kérdést addig valahogy nehéz komolyan értékelni bármilyen közös munkát.
kizökkentidő
2023. június 20. 06:30
Az illegális bevándorlással a szerbek is kezdhetnének valamit mert jelenleg olyan a hazájuk mint egy átjáróház.
Zjzj
2023. június 20. 06:02
Erdogan es Vucsics; ezzel a 2 majommal minden par napban beszelni vagy talalkozni kell. Senki mas nem all szoba ezzel a poccsel. Mellesleg ha akkora puszi haverok, miert nem csukatja le vele Srb deli hatarait, hogy a migransok ne menetehessenek a magyar hatarra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!