Olasz lap: Macron segít Meloninak megszabadulni Orbán Viktortól

2023. június 21. 08:43

„Azok az európai partnerek, akik segíthetnek Olaszországnak a bevándorlás szabályozásában, a múlt ellenségei” – írta az Il Foglio.

2023. június 21. 08:43
null

Az Il Foglio című olasz lap arról írt, hogy A francia elnök, Emmanuel Macron és az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni hosszas vita után találkozott Franciaországban.

„Macron sokáig a populista nacionalizmus tökéletes szimbóluma volt mindannak, amit gyűlölni kell” – olvasható a lap nyomtatott kiadásában. „A szuverenista képzeletben pedig a francia elnököt régóta a globalizmus, az európaiság, az internacionalizmus, az elitizmus, a kapitalizmus és a sorosizmus mérgező keverékeként írják le” – sorolta a cikk szerzője.

A mostani találkozón egyértelműen az a benyomása lehetett, hogy Giorgia Meloni éppen az ellenkezőjévé válik annak, amitől eddig tartottak: „félelmetes tanúja annak, mi a nacionalista szuverenitás”. Giorgia Meloni kifejtette, hogy Olaszország szívesen dolgozik együtt Franciaországgal „saját országának nemzeti érdekeinek és Európa stratégiai szuverenitásának védelmében”, egy szilárd „európai védelem” érdekében.

„A bevándorlást nem lehet megállítani helyi falak emelésével”

A találkozón a migrációról is tárgyaltak. Meloni azt állította, hogy

a megállapodás a legutóbbi Tanácson a migránspaktumról Franciaországgal is megszületett, Magyarországgal viszont nem.

Együttműködési mintaként pedig az Európai Unió Tunéziában kifejtett „teljes részvételét” mutatta fel, megerősítve azt az egykor a szuverének számára megemészthetetlen elvet, amelyet így lehetne összefoglalni: „a bevándorlást nem lehet megállítani helyi falak emelésével, hanem be kell vonni az európai partnereket”.

„Mellesleg azok az európai partnerek, akik segíthetnek Olaszországnak a bevándorlás szabályozásában, a múlt ellenségei, mint például Emmanuel Macron, ő segíthet egy olyan országnak, mint Olaszország, hogy ne maradjon régi, szuverén barátja, Orbán Viktor, magyar kormányfő zsarolásának túsza” – olvasható a cikkben.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Facebook

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. június 21. 14:47
Ezt a cimet egy magyar újságíró adhatta az il Foglio hiradásához : " Olasz lap: Macron segít Meloninak megszabadulni Orbán Viktortól" -, mert ilyen cimen az il Foglio NEM közölt cikket. Ennyire "független és pártatlan" a hiradás ?! Orban Viktor neve az olasz cikkben NEM szerepel. A V-4-ek ellen leginkább az 5 csillagos Conte szólalt fel, de neveket NEM mondott. Egyébként az olasz szélsőbal éppen olyan pacifista álláspontot hiredet, visszautasítva Ukrajnának a fegyverszállítást , mint a magyar kormány és a Vatikán.
zolizolizoltan
2023. június 21. 14:38
Meloni sohasem állt Orbán mellett, ezért nem kell elszakadnia tőle. Csak Orbán álma volt Meloni és Le Pen becserkészése.
airmax
2023. június 21. 14:13
Ez az egész cikk egy okoskodó faszság... A realitás valójában az, hogy a nyugat-európai vezetők FÉLNEK a mainstream médiától, (Ami sorosék kezében van) Orbán pedig nem. Olaszország, (de a franciák is) jócskán a pénzbirodalom kezében van az adósságaik miatt.. Ez az oka, hogy Meloni kiragadta a családpolitikát, és a migránspilitikát Orbán politikájából és igyekszik távol maradni tőlünk. Macron pedig visszavett a kezdeti Orbán ellenes retorikából, és jóllehet szavakban megmarad Orbán kritikusnak valójában kis csúszással és kis korrekcióval pontosan azt csinálja amit (ő, vagy a tanácsadói) ellesett (ellestek) a magyar miniszterelnöktől.. A lényeg ez a többi mellébeszélés és maszatolás...
zabszem
2023. június 21. 13:17
"A bevándorlást nem lehet megállítani helyi falak emelésével” Pedig a vasfüggöny elég látványos eredményre vezetett 40 évig...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!