„Isten óvja a királynőt!” – fohászkodott Joe Biden

2023. június 17. 07:32

Az amerikai elnök egy fegyvertartás szigorításáért tartott gyűlésen mondott beszédet, amit a már elhunyt brit királynőre utaló brit fohásszal zárt.

2023. június 17. 07:32
null

Beszédet tartott Joe Biden amerikai elnök egy Connecticut államban tartott, az amerikai fegyvertartási törvények szigorítása mellett kiálló rendezvényen.

Az elnök szónoklata végén kijelentette: „God save the Queen!” (Isten óvja a királynőt!), ami közismerten a brit himnusz fohásza – csakhogy tavaly óta már egyébként is a királyról kell énekelni, mivel II. Erzsébet brit királynő elhunyt, s fia, III. Károly lett az uralkodó.

Hogy az amerikai elnök mit akart ezzel üzenni, sokan találgatják azóta – talán maga Joe Biden is.

Videón a beszéd vége, 1 percnél a fohásszal

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2023. június 19. 17:55
Fekete Győr meg majd előadja, hogy itt románul susognak a tölgyek...
Akitlosz
2023. június 19. 13:32
Pedig egyszerű a megfejtés. God save Americat szoktak mondani Amerikában. Ez helyett tért vissza az eredetihez, valószínűleg nem nagyon tudatosan, hanem csak így jött a szájára.
Hangillat
2023. június 17. 21:04
Az elnök a gender lobby pártfogója, Pride hónap van, tehát a 'God save the United States National Drag Queen' a helyes megszólalás.
nuknuk
2023. június 17. 20:34
Komplett hülye a Biden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!