Lecsaptak az oroszok Harkivnál, többen életüket vesztették

2023. június 02. 20:42

A kormányzó sközölte, hogy egy idős férfi és nő életét vesztette a támadásban.

2023. június 02. 20:42
null

Az orosz erők pénteken Harkivban és környékén csaptak le, legalább két halálos áldozata és négy sérültje van a támadásnak – számolt be a The Kyev Indipendent. 

Mint a portál tájékoztat, Oleh Szinehubov, a helyi kormányzó számolt be arról, hogy

az oroszok két légibombát dobtak le egy Kivsarivka nevű falura, egy lakóházra.

A kormányzó szerint egy idős férfi és nő életét vesztette a támadásban. Rajtuk kívül három másik nő, továbbá egy hároméves gyermek szenvedett súlyosabb sérüléseket. 

***

Fotó: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2023. június 03. 09:34
Kijevben is csak civil áldozatok voltak amikor szirénázó mentők áradata ment a hírszerzési központba.
LancelotDuLac
2023. június 02. 23:09
"két légibombát dobtak le egy Kivsarivka nevű falura" Falura?!?! XDDDDDDDDDDDDD KUNYEHÓÓÓÓ !!!!! XDDDD ez ám a hódítás a hős Vörös Hadseregtől! Lehet, hogy az a falu is csak egy istálló volt, esetleg egy disznóól vagy akol XDDDDDDDDDDDDDD Ukrajna Alpha Force Target Orosz csapat Frontline Patrol Post Drónnal Az oroszok az életukért futnakXDDDD 1:18 Egy támadó drón kezelője küldetésre készül Ukrajna frontvonalán. Olyan kamikaze drónt készít elő, amely teljesen más, mint a Mavic quadcopter, amelyet az ukrán erők jelenleg használnak a célpontok felderítésére. Az ukrán Escadrone cég hozta létre, amely jelenleg havonta 1000 darabot gyárt belőle. A Mavic-kal ellentétben a repülés valódi ügyességet igényel. A Pegasus drón körülbelül 45 mérföld/órás sebességgel halad a cél felé, az ukrán tengerészgyalogság felderítőcsapata által megadott koordináták segítségével. A drónt kisebb valószínűséggel veszik észre, vagy lőnek rá kis magasságban siklás közben, mint a felette lebegő felderítő drónokat, de jelenléte a motorok hangos nyüszítése miatt így is szembetűnő. Az eredetileg a terrorizmus elleni küzdelemmel foglalkozó elit Ukrán Különleges Erők Alfa Csoportja most a frontvonalban harcol, és ezeket a drónokat alkalmazza orosz célpontok megsemmisítésére. A brit hírszerzés szerint május eleje óta megváltozott a háború lendülete, ami azt jelzi, hogy Oroszország már nem irányítja az ukrajnai forgatókönyvet, és most csak reagál. A brit védelmi minisztérium háborús hírszerzési frissítése szerint Oroszország 2023 májusa óta fokozatosan elvesztette a kezdeményezést a konfliktusban, és most már csak az ukrán támadásokra reagál, ahelyett, hogy aktívan keresné saját katonai céljait. Az orosz kísérletek Ukrajna erős légvédelmi rendszereinek megsemmisítésére és radarrendszereinek semlegesítésére nagyrészt kudarcot vallottak. A jelentés azt állítja, hogy az orosz főparancsnokság az ukrán katonai szervek alig várt ellentámadására készül, hogy a legfrissebb nyugati fegyverekkel visszafoglalja a megszállt területeket.
stug
2023. június 02. 23:03
Véletlenül Belgorodot érő ruszki "precíziós" csapás: https://m.youtube.com/watch?v=tVc0zNXiaGI&pp=ygURUnVzc2lhbiBib21iIGZhaWw%3D
Szilágyi Miklós
2023. június 02. 22:41
A háború mindig borzasztó, ne terjedjen ide, légyszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!