Brit elemző: A kahovkai gátrobbanás az ukrán ellentámadást is veszélyezteti

2023. június 06. 14:53

Michael Clarke szerint kizárt, hogy az ukránok robbantottak volna.

2023. június 06. 14:53
null

Michael Clarke brit védelmi elemző kizárta Ukrajna érintettségét a kahovkai vízerőmű felrobbantásában, és hangsúlyozta, hogy a támadás kizárólag Oroszországnak állt érdekében – írta meg keddi cikkében az Unian.

Clarke kiemelte, hogy a robbanás az orosz oldalon történt.

„Nehéz elhinni, hogy Ukrajna állt a gát elleni támadás mögött, mert semmi haszna nem volt belőle. Nagyon nehéz elhinni, hogy Ukrajna tette volna ezt. Még ha meg is tehették volna, nem szabad elfelejteni, hogy a robbanás a gát orosz oldalán történt” – mondta Clark. Az elemző azt is megjósolta, hogy a Dnyeper magas vízállása megakadályozhatja az ukrán erőket abban, hogy egy ellentámadás során a folyón átjusson. 

Nyitókép: Oleg TUCHYNSKY / AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2023. június 06. 21:47
Hát akkor nagyon gyorsan szállítson a nyugat kétéltű járműveket az ukránoknak, hogy elindíthassák azt a régen várt támadást, nehogy ez legyen már a baj!
Zolotarjov
2023. június 06. 19:55
,,Hát sajnáljuk, de így nem tudjuk megindítani a gigatámadást, pedig akartuk. Ez van..:( ,,
Igazszó
2023. június 06. 18:53
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan, mint a zsidó, meg a hohol.
Kybon
2023. június 06. 17:16
Brit elemző: "kizárt" - Akkor ez brit tervek szerint végrehajtott náciukrán terrorizmus. A britek talán még az ukránoknál is szemetebbek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!