Máris korlátozná a bevándorlást az új, jobboldali finn kormány

2023. június 17. 08:06

A kormányprogram szerint ezentúl kevesebb külföldi kapna menekültstátuszt.

2023. június 17. 08:06
null

Korlátozná a külföldiek tartózkodási és munkavállalási lehetőségeit a hamarosan megalakuló finn kormány – derül ki a koalíciót alkotó pártok pénteken bemutatott főbb programpontjaiból.

Riikka Purra, a bevándorlásellenes Finnek pártjának vezetője sajtótájékoztatón azt mondta, „a kormánykoalíciót alkotó pártok között megállapodás született arról, hogy irányváltásra van szükség a migrációs politikában”.

A kormányprogram szerint ezentúl kevesebb külföldi kapna menekültstátuszt,

és szigorítani akarják a tartózkodási és a munkavállalási engedély megszerzésének feltételeit. Terveik szerint a nemzetközi oltalom alatt álló személyek tartózkodási engedélyét ideiglenesre változtatják, és időtartamát az Európai Unió szabályainak betartásával a lehető legrövidebbre csökkentik.

Az oltalmazott státuszt visszavonhatják

abban az esetben, ha a védelmet élvező ember nem hivatalos okból visszautazna korábbi hazájába, a családegyesítés feltételeit pedig szintén szigorítani tervezik.

Finnországban a finn konzervatív Nemzeti Koalíció Pártja (Kokoomus) nyerte meg az áprilisi parlamenti választásokat. Petteri Orpo kormányfőjelölt, a Kokoomus vezetője csütörtökön jelentette be, hogy többségi kormány megalakításáról állapodott meg a második legtöbb szavazatot megszerző Finnek pártjával, valamint két kisebb jobboldali párttal.

(MTI)

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: ALESSANDRO RAMPAZZO / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
itsipia
2023. június 18. 09:43
láttunk már ilyen irány váltást...:) forduljunk jobbra, még egyszer,még egyszer,na még egyszer.....most jó...:)
Rizsa
2023. június 17. 20:14
És Igazunk lett !
LancelotDuLac
2023. június 17. 12:20
"Máris korlátozná a bevándorlást az új, jobboldali finn kormány" még szép - nem kellenek az orosz migránsok !
zuriktodor
2023. június 17. 11:10
Nahát, a finn élet védelme, ugye. Az sehol máshol nincs a világon, csak Finnországban. Hm. Erre majd visszatérünk egy alkalmas pillanatban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!