A csehek felsorolták az összes országot, amelyek veszélyt jelentenek rájuk

2023. június 29. 11:32

Oroszország például igen.

2023. június 29. 11:32
null

Oroszország tervszerűen Csehország politikai, gazdasági és társadalmi stabilitása ellen tevékenykedik, ezért veszélyt jelent az ország biztonsága számára. Ez a megfogalmazás olvasható Csehország új nemzetbiztonsági stratégiájában, amelyet szerdán fogadott el a kormány – jelentette a CTK hírügynökség a dokumentumot ismertetve.

Az új nemzetbiztonsági stratégia elfogadására azért van szükség, mert a korábbi, 2015-ben készült dokumentum már nem felel meg a mai követelményeknek – mondta Jan Lipavsky cseh külügyminiszter a hírügynökségnek.

Kína a cseh értékelés szerint megkérdőjelezi a jelenleg fennálló nemzetközi rendet,

aminek negatív következményei, kihatásai vannak az egész euroatlanti övezet, így Csehország biztonságára is. További országok, amelyek az új nemzetbiztonsági stratégia szerint veszélyt jelentenek Csehország számára: Észak-Korea és Irán.

Bizonytalanság forrása a Balkán is, tekintettel az egyes ottani államok és etnikumok közötti számos megoldatlan problémára. Veszélyforrást jelentenek Csehország számára a közel-keleti és az afrikai konfliktusok is, amelyek melegágyai a terrorizmusnak és az Európai Unióba irányuló illegális migrációnak.

(MTI)

***

***

Nyitókép: MTI/Pool AP/Thibault Camus

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2023. június 30. 17:26
Ivanka és Pavel örökbefogadtak. Sétának a parkban a babakocsival, találkoznak egy régi baráttal, aki belenéz a babakocsiba, majd döbbenten: -Megőrültetek? Ez a baba néger! -Jó, jó, tudjuk, de legalább így biztosan NEM cseh.
Alena
2023. június 30. 04:44
A csehek zakkantak lettek,,,németek rabszolgái.... újabban Ukrajna csicskai...Szlovákiai magyar vagyok,de Bécs mellett döntöttem...itt sem szeretik a náci ukránokat.
masikhozzaszolo
2023. június 29. 16:34
1 sor, amelyik veszélyt jelent: 1. USA 2. UNIO
istvanpeter
2023. június 29. 16:33
Tulajdonképpen a hatalmi politizálás és a hatalmi téboly az egész emberiséget fenyegeti. Az emberiség tartós hosszú távú fennmaradása csak egy békés diverzifikált demokratikus pluralista kapcsolatrendszerben képzelhető el, amikor is, lehetőség lenne a földgolyó komfortosítására és a klimatikus feltételek javítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!