Brit védelmi minisztérium: Irán még több drónt szállít Oroszországba

2023. június 13. 13:55

Szerintük Irán ezzel megsérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát.

2023. június 13. 13:55
null

A brit védelmi minisztérium legfrissebb háborús tudósítása szerint Oroszország az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy biztosítsa egyirányú, támadó, pilóta nélküli légi járműveinek hosszú távú, nagy volumenű ellátását – számolt be a BBC.

Oroszország ezeket a drónokat Irántól kapja, és feltehetően már nem légi úton, hanem a Kaszpi-tengeren keresztül, hajóval szállítják őket nagy mennyiségben. 

A britek szerint Irán ezzel megsérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát.

Hozzátették, Oroszországnak az is célja, hogy saját maga kezdje el gyártani ezeket a fegyvereket iráni segítséggel.

Egyelőre még sem Oroszország, sem Irán nem nyilatkozott a drónszállításokkal kapcsolatban.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Andreas Franke / picture alliance / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jospehe998
2023. június 13. 18:35
Bezzeg az nem sért semmi egyezményt hogy ők fegyvert szállítanak az ukránoknak. Mindenki más jogtalanul csinál mindent. Még jó hogy ilyen önzetlen az USA meg Nagy Britannia.
Domokos
2023. június 13. 18:05
ENSZ ? Ki veszi komolyan ezt a globalisták uralma alatt lévő gittegyletet ? Mégis mit vártatok volna ? Hogy Irán azokat támogassa akik leigázták , kinyirtak több ezer ártatlan embert ? Most kezd a fagyi visszanyalni és ez hosszan fog tartani , addig amig elvéreztek ..
Csigorin
2023. június 13. 17:54
milyen ensz bt hatarozatrol beszel ez a szerencsetlen? annak Oroszorszag allando tagja vetojoggal, hulye lenne maga ellen szavazni
Rasdi
2023. június 13. 17:43
És? Nevetséges olyan "szörnyűségként" emlegetni, amikor több EU-s és NATO-tagállam is egyre többet szállít a legkülönbözőbb eszközökből. Felsorolni se nagyon lehet, hogy miket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!