A baloldal ugyanazzal próbálkozott Erdogan ellen, mint idehaza 2022-ben Orbán ellen

2023. május 29. 15:03

Erdogan győzelme jó hír minden, az illegális migrációt elutasító és békepárti európai számára.

2023. május 29. 15:03
null
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

„A stabilitás győzelme – Erdogan elnök újabb 5 éven át irányíthatja Törökországot. A török baloldali ellenzék ugyanazzal a katyvasz-koalícióval próbálkozott Erdogan ellen, mint idehaza 2022-ben Orbán ellen. Az állítólagos jobboldaltól a baloldalon át a kurd kisebbségig érő koalíció ugyanaz, a hazai közéletből ismert politikai franchise.

Erdogan elnöksége alatt gazdasági és politikai középhatalommá erősödött Törökország. A hatalmas török állam a régió utolsó stabil államainak végvára. Az ország destabilizációja pusztító hatást gyakorolhatott volna Európára. Törökország ugyanis jelenleg a Közel-Kelet összes konfliktusának utolsó védfala Európa irányába, mert milliónyi, indulni kész migránst lát el a területén, ezért a mi kontinensünk hálás lehet a török választóknak, hogy a baloldali zűrzavar és káosz helyett a kiszámítható stabilitás mellett tették le a voksukat.

A 2023-as Erdogan-győzelem egy kulcsfontosságú pillanatban szavatolhatja azt, hogy az orosz-ukrán háború a további, a nyugati szélsőbaloldal által erőltetett kiterjesztés helyett inkább marad lokális konfliktus. Erdogan, a stabilitás emberének győzelme ezért jó hír minden, az illegális migrációt elutasító és békepárti európai számára.”

Nyitókép: TUR PRESIDENCY / MURAT CETINMUHUR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik