Magyar lehet Szlovákia pénzügyminisztere is

2023. május 08. 13:11

Sajtóhírek szerint Horváth Mihály lehet az Ódor Lajos vezette kabinet pénzügyminisztere.

2023. május 08. 13:11
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, magyar nemzetiségű miniszterelnöke lesz Szlovákiának, Zuzana Caputová döntése értelmében Ódor Lajos, a Szlovák Nemzeti Bank alelnöke lesz a kormány miniszterelnöke.

Az Új Szó azt írja, kiszivárgott néhány név, kik lehetnek a szakértői kabinet további tagjai. A lap értesülései szerint Eduard Heger (Demokraták) leköszönő kormányfő külpolitikai tanácsadója, Miroslav Wlachovský lesz a külügyminiszter, aki gazdag diplomáciai múlttal rendelkezik, hiszen dolgozott már az amerikai, a dán és a brit nagykövetségen is. A portál azt írta, az egészségügyi tárca élére a jelenlegi államtitkár, Michal Palkovič patológus kerülhet, aki Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) távozása után válságmenedzserként tevékenykedett a minisztériumnál.

A beruházásokért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős minisztérium (MIRRI) vezetője Jana Dubovcová volt gyermekjogi ombudsman lehet, aki korábban a PS–Spolu koalíció színeiben indult.

A pénzügyminiszteri széket a lap szerint a jegybank vezető közgazdásza, Horváth Mihály,

míg a gazdasági tárcáét a jelenlegi államtitkár, Peter Švec veheti át, a Topky.sk azonban úgy értesült, hogy az utóbbi minisztérium élére Peter Blaškovitšot, a Szlovák Innovációs és Energiaügynökség korábbi igazgatóját nevezhetik ki.

Nyitókép: MTI/TASR/Pavel Neubauer

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. május 08. 17:22
Holnap a balos sajtó főcimein az fog megjelenni hogy Orbán emberi mindenhova beszivárogtak és elkezdik Szlovákia Magyarországhoz csatolását.
jánosbácsi
2023. május 08. 17:00
Szlovákia előre megy nem hátra . A magyar kormány a Horthy korszakot akarja visszahozni . Gyűlöletet kelt magyar emberek között. Terroristákat helyeznek szabadlábra . Zsidókat ugrasztanak egymásnak . Újra elővették Wass Albertet a náci kollaboráns írót . Most a németek helyett az oroszok oldalára álltak .
Igazszó
2023. május 08. 15:02
Nem magyar ez se, hanem ez is egy szar renegát tót, zsidó szolgálatban. Rohadjon meg a többivel együtt!
Zsoel
2023. május 08. 14:42
Ha már így lendületben vagyunk, a területe is lehet magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!