Olasz politikus: Orbán európai vezetői szerepet tölt be

2023. május 13. 12:01

Az illegális migrációt meg kell állítani, genderügyben fordulat előtt áll Olaszország, és egyre nagyobb viták dúlnak ott is az Ukrajnának adott támogatásról. Simone Billi olasz parlamenti képviselőt kérdeztük, aki a CPAC Hungaryn szólalt fel, melyet az Alapjogokért Központ szervezett.

2023. május 13. 12:01
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Ön képviseli az olasz diaszpórát, és úgy tudom, hogy nagyon magas szavazati aránnyal választották meg. Hogyan látja Magyarország szerepét a globális konzervatív mozgalomban?

Magyarország nagyon fontos. Össze kell terelnünk az összes konzervatív mozgalmat és pártot globálisan, a világ minden tájáról. Magyarországnak megvan a lehetősége, a képességei, és megvan a megfelelő kormánya is. Magyarország jó stratégiát mutat minden ország számára.

Hogyan látja Orbán Viktor szerepét?

Orbán Viktor a stratégiát terjeszti elő, és nagyon jó értelemben vezető szerepet tölt be. Ő megfelelő személy arra, hogy ezt a munkát világszerte elvégezze. A forradalom szó túl erős, de az európai lakosság érdekeit kell nézni gazdasági, szociális szempontból, és természetesen a globális békére is törekedni kell.

Mi a véleménye az oroszországi háborúról?

Az olasz emberek nagyon megosztottak, úgy érzem, hogy a fele támogatja Ukrajnát, a másik fele pedig véget akar vetni a háborúnak és leállítani a fegyvertámogatást. Erős viták vannak, a kontinensünk jövőjéről is. Az én személyes álláspontom szerint azon kell dolgoznunk, hogy minél hamarabb békét találjunk.

Remélem, hogy ez a háború minél hamarabb véget ér.

Olaszországot eközben az ellenőrizetlen bevándorlás sújtja: mi a helyzet az illegális migrációval?

Olaszország számára nem könnyű. De nem könnyű egész Európa számára sem. Európának le kell ülnie egy asztalhoz, és közösen kell eldöntenie, hogy mit tegyen az összes európai ország érdekében. Természetesen én az olasz parlament tagja vagyok, de nekünk is az összes európai ország érdekeit kell szem előtt tartanunk. Le kell ülnünk egy asztalhoz, és döntenünk kell, mert a számok nagyon súlyos üzenetet közvetítenek számunkra. Az európai probléma alapja az, hogy 700 millió emberünk van, Afrika és a Közel-Kelet pedig összesen több mint 2 milliárd ember, így

nem tudunk mindenkit befogadni, ez nem lehetséges.

A genderideológiai viták is jelen vannak Olaszországban? 

Úgy gondolom, hogy a helyzet többé-kevésbé hasonló minden országban. Olaszországban az én érzésem szerint valami most változik. Mostanáig nagyon erősen nyomult a „gender fluid” jelenség és a többiek. De most az emberek kezdenek elgondolkodni azon, hogy ez milyen veszélyt jelent. Úgy gondolom, hogy most már a kultúránk történelmének hagyományos értékein gondolkodunk. Kezdjük támogatni a hagyományos családot. Az emberek a férfiakat férfinak, a nőket pedig nőnek akarják látni.

 

Fotó: Facebook

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. május 13. 17:15
Soha, semelyik párt nem tett annyit a gyerekekért, a családokért és az ifjúságért mint a Fidesz! „Az elmúlt 12 év alatt nagyon sokszor bebizonyította a mostani kormányzat, hogy szociálisan mindig is érzékenyebb volt, mint amilyen a baloldal bármikor is lett volna, hiszen ők mindig is a tőke pártján álltak, így például a család és szociális támogatási rendszerben, a munkahelyteremtésben, és számos más, fontos témában.” Szili Katalin
tapir32
2023. május 13. 17:11
„A magyar politikában tevékenykedő dollárbaloldali politikusok minden energiájukkal azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós forrásokhoz.” Deutsch Tamás Beteg lelkű ember az, aki örömét leli abban, ha kár éri a hazáját. Beteg lelkű ember az, aki minden áron kárt akar okozni a hazájának.
tapir32
2023. május 13. 17:09
„A DK-s retrórákosista élcsapat aknamunkája általuk bevallottan ott van minden ki nem fizetett euróban, a boltban drágábban megvásárolt termékben, a rezsicsökkentés ellenére magasabb számlában, a kevesebb fizetésben, az inflációban.” Deutsch Tamás
tapir32
2023. május 13. 17:08
"Aki Magyarországra látogat, megtapasztalja, hogy mit jelent a valós szabadság." Novák Katalin Magyarország jogállam és demokrácia. A fékek és ellensúlyok rendszere kiépített és jól működik. Az ellenzék alkalmatlan. Külföldön pénzt tarhálnak miközben az elnyomott áldozat szerepében tetszelegnek. Ugyanakkor, felelőtlenül terjesztik demagógiájukat.. A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat-európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Ez, a mi demokráciánk, mi ezt választottuk! Az EU jelentések politikai nyomás gyakorlás céljából készültek. Tartalmilag üres frázisok halmazai. Konkrétum alig. A bolhából elefánt gyártás szép példái. Demagóg irományok. A baloldaliak hazugságokkal és csalással megtévesztették az EP-t és annak bizottságait. A gátlástalan hazudozás nem az eszesség megnyilvánulása hanem, szociopátia. Egyúttal, a butaság beismerése. Azért kell a hazudozás mert, tisztességes úton semmire sem mennének. A hazai választásokon a hazugságaikkal együtt is leszerepeltek. 4x2/3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!