Tragédia San Salvadorban: legkevesebb tizenkét embert tapostak halálra a focimeccsre siető szurkolók

2023. május 21. 10:41

A meccset félbeszakították, hogy a nézőket kimenekítsék.

2023. május 21. 10:41
null

Legkevesebb 12 ember meghalt szombaton a közép-amerikai Salvador fővárosában, San Salvadorban egy tömegoszlatás során, amikor szurkolók próbáltak meg bejutni egy stadionba, hogy megnézzenek egy első osztályú labdarúgó-mérkőzést – közölte a rendőrség.

A nemzeti polgárőrség a Twitter közösségi oldalon arról számolt be, hogy a Cuscatlan stadionnál történteknek kilenc halálos áldozata volt, többen megsérültek és kórházba kerültek, két sérült állapota súlyos.

Azóta sajnos nőtt az áldozatok száma, a cikkünk írásának pillanatában legkevesebb 12 ember hunyt el.

Információk szerint agyontaposták őket.

Az első rendőrségi jelentések szerint a tömegoszlatást azok a szurkolók váltották ki, akik megpróbáltak bejutni a stadionba, hogy megnézzék a helyi Alianza és a CD FAS labdarugó csapat bajnoki mérkőzését.

A meccset félbeszakították, hogy a nézőket kimenekítsék.

Francisco Alabi egészségügyi miniszter biztosította az embereket, hogy az összes sérültet sürgősségi kórházi ellátásban részesítik.

Juan Carlos Bidegain belügyminiszter elmondta, hogy a polgári védelmi csapatok készenlétben állnak, hogy segítsenek az érintetteknek. A stadionba több száz rendőrt és katonát vezényeltek a rend helyreállítására.

(MTI)

Nyitókép és képek: Milton FLORES / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. május 21. 14:16
A biztonsági szakértő tanácsa: "Tömegrendezvényeken kerüljük a tömeget!"
lurker
2023. május 21. 13:44
nem mondom, hogy minden focidrukker idióta, de ez a sport rendesen bevonzza az idiótákat.
-Zsolt-
2023. május 21. 13:31
A futball öl, butít és nyomorba dönt!
I.N.R.I.
2023. május 21. 12:35
Tragédia: A tegnapi napon sohasem volt esetszámot látott el az OMSZ. A covid alatt nem volt ennyi riasztásuk. A covid előtti napi esetszám majdnem kétszeresét látták el. A lófasz nem ment ki az erkélyre tapsikálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!