„Hánynom kell tőlük” – kiakadt Richard Dreyfuss Hollywood politikai korrektsége miatt

2023. május 08. 11:59

Nekiment a veterán színész az Oscar-díjak új, politikailag korrekt feltételrendszerének.

2023. május 08. 11:59
null

Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, az Oscar-díjakra 2024-től olyan filmek pályázhatnak csak, amikben vagy legalább az egyik főszereplő alulreprezentált etnikai csoportból származik; vagy a szereplőgárdájuk 30 százalékának alulreprezentált közösségből kell kikerülniük (nők, etnikumok, fogyatékkal élől, LMBTQ-személyek); vagy pedig magának a filmnek ezekről a csoportokról kell szólnia.

E feltételek közül legalább egyet teljesíteni kell, hogy Oscar-díjra jelölhessék az alkotást.

A fenti feltételek mellett olyan elvárások is megjelentek, amik szerint a filmek elkészítésébe is be kell vonni a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat, beleértve a kreatív vezetést is.

Mindezek kapcsán most Richard Dreyfus, az Oscar-díjas, 75 éves hollywoodi veterán a PBS Firing Line műsorában azt nyilatkozta:

A többek között a Cápa filmben és a Harmadik típusú találkozásokban emlékezetes szerepeket formáló Dreyfuss kifejtette:

„Ez művészet. Ne mondja meg nekem, művésznek senki, hogy engednem kell a legújabb, legaktuálisabb ideáknak azzal kapcsolatban, hogy mi is az erkölcsiség. Mit kockáztatunk? Tényleg az emberek érzéseinek megsértését kockáztatjuk? Ezt nem lehet jogilag szabályozni. Engedni kell, hogy az élet élet legyen. Sajnálom, nem gondolom, hogy van olyan kisebbség vagy többség az országban, akit így kellene kényeztetni.”

Dreyfuss aztán folytatta a kirohanását, elővéve Laurence Oliviert, aki 1965-ben fehér angol színészként alakította Shakespeare Othellóját, fekete arcfestéssel. „Briliánsan játszott egy fekete férfit. Azt mondják, soha nem fogok tudni játszani egy fekete férfit?

Az egyébként orosz és lengyel zsidó származású Dreyfuss kifejtette: „Megőrültünk. Olyan atyáskodó, olyan agyatlan ez az egész, az embereket gyerekként kezelik.”

A PBS interjúja Dreyfusszal (videó)

 

Fotó: Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoth
2023. május 09. 11:14
Eddig elég volt ha holocaust témáju volt...kéne csinálni egy filmet,ami klimavédő,nemváltoztato műtétre készülő,migráns hátterű lmbtq személyek hánnyattatásait mutatja be a holocaust idején...minden díjat lelőne a bucsuban
Autofocus
2023. május 09. 08:23
Ha a sírjában forgó Aczél Gyuri bácsira dinamót kötnénk, kiválthatnánk Paksot.
ahinoam
2023. május 09. 04:18
Azt azért nem értem hogy ezek az agyhalottak miből mondják hogy a NŐK egy kisebbség, ha jól számolom és tudom akkor ők többen vannak mint a férfiak, ezek nem tudnak számolni ? Beteg agyalágyultak, hát igen a tények náluk nem tények, mindent meg akarnak erőszakolni, magyarázni ami nem úgy van azt is, nálik a fekete az fehér
ahinoam
2023. május 09. 04:03
"Olyan atyáskodó, olyan agyatlan ez az egész, az embereket gyerekként kezelik.” - hát ez a szöveg pontosan megfogta a lényeget: ezt a nők szokták a férfiakkal és a gyerekekkel csinálni, ez olyan nőies viselkedés, szerintem ezt valami sértett hatalmat kapott nők intézik Hollywoodban, mert nagyon úgy tűnik hogy direkt akarják gyerekként és kiheréltként kezelni a férfiakat meg a fehér férfiakat, persze a kitételben a nők benne vannak, tehát ha róluk szól a film akkor lehet Oscar-díj, micsoda rasszizmus és szexuzmus a férfiak ellen, mert ha ez fordítva lenne akkor az óriási gyülölködést szűlne, ah bocsánat ilyen csak a mesében lehet, olyan soha nem lesz hogy az a kitétel hogy csak a férfiakról szól egy film akkor kaphat Oscar-díjat, micsoda gyülölködő nők, és Woke, egyoldalú., gonosz, képmutatók, nem baj majd megkapják a jutalmukat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!