Ismerős, ugye? A német lap szerint a törökországi választás „szabad lesz, de nem tisztességes”

2023. május 14. 13:39

A Bundestag Külügyi Bizottságának elnöke szerint az első fordulóban kell legyőzni Erdoğant, mert a másodikban biztosan jogi vagy politikai eszközökkel fog fellépni.

2023. május 14. 13:39
null

Michael Roth, a  Bundestag Külügyi Bizottságának elnöke szerint történelmi esélye nyílik a török ellenzéknek a mai választás megnyerésére – írja a német Die Zeit. Hozzátette, szerinte ez lehet az utolsó alkalom, hogy demokratikusan meg lehet verni az elnököt. Szerinte, ha szoros lesz az eredmény, és sor kerül egy második fordulóra, Erdoğan fel fog lépni jogi vagy politikai eszközökkel, mivel számára hatalmas a tétje az elnökválasztásnak.

mivel a sajtó már régóta a hatalom ellenőrzése alatt áll. Hozzátette, Oroszország is hozzájárult az ellenzék lejáratásához, célzott dezinformációs kampányával. Zárásként hozzátetette, hogy a nacionalista jelszavakon túl Erdoğannak nem igazán van ütőkártyája, az ország gazdasági, társadalmi és pénzügyi helyzete kritikán aluli.

***

Nyitókép: Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. május 14. 17:10
Itten arró van szó, hogy ha sikerül a Barátság vezetéket felrobbantani, engedélyt ad a CIA, és a Törökországon keresztül jövő másik vezetéket is el lehet zárni, egy másik politikai akarattal, akkor: 1. Magyarországon a napsütés lesz az energia 2. Az EU is szépen megszívja, nem csak mi. Az USA meg a németek, franciák röhögnek. És átdrótozzák a függést Amerikára.(tól)
nempolitizálok
2023. május 14. 15:37
Ezekszerint ERdogan áll jobban. Amúgy nehogy már épp a németek oktassák ki a törököket, Németország libsi diktatúra, ráadásul nem is annyira puha diktatúra.
Pierre
2023. május 14. 15:20
Ismerős. Ez van Mo-on is. Ha minden jól megy, Orbán egyik példaképe és nagy szövetségese estére elbukik. Nekünk nem kéne megvárnunk, míg a mi diktátorunk is kitölt 20 évet a hatalomban.
5m007h 0p3ra70r
2023. május 14. 14:56
Szóval már tudják, hogy az elnök nem bukik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!