„Megsérültem” – felvétel a Koszovóban földön fekvő magyar katonákról

2023. május 29. 23:09

A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség légi úton Magyarországra szállítja.

2023. május 29. 23:09
null

Brutális videót tett közzé a Szabad Európa az észak-koszovói zavargásokban megsebesült KFOR-katonákról. A felvételeken az látszódik, ahogy a helyi szerbek botokkal ütik, dobálják a NATO pajzsokkal felsorakoztatott békefenntartóit.

A fal mögött több katona több sebesült katona látható, néhányan fekszenek. „Megsérültem” – hallatszik 0:12-nél egy magyar katonától, aki magyarul kiált segítségért.

A koszovói Zvečan településen tömegoszlatási feladatokra vetették be a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő katonáit.

Az összecsapásban a jelenlegi információk szerint más országok katonái mellett több mint 20 magyar katona is megsérült, köztük heten súlyosan, állapotuk stabil

– írta Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton Magyarországra szállítja.

Korábban írtuk

A Magyar Honvédség hivatalos közösségi oldalán megjelent bejegyzése szerint a koszovói Zvecan településnél elrendelt tömegoszlatási feladatban megsebesült magyar katonák ellátása és hazahozatala érdekében a Magyar Honvédség

kifejezetten egészségügyi ellátásra kialakított Airbus A319-es repülőgépe indult el a helyszínre Kecskemétről május 29-én este.

A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is – olvasható a bejegyzésben.

Ahogy a minisztérium egy korábbi posztjában bejelentette: a KFOR 25 sérültjéből 20 magyar katona volt, ebből 7 fő súlyos sérüléseket szenvedett, de állapotuk stabil.

: a KFOR 25 sérültjéből 20 magyar katona volt, ebből 7 fő súlyos sérüléseket szenvedett, de állapotuk stabil.

Nyitókép: AFP

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik