„Megsérültem” – felvétel a Koszovóban földön fekvő magyar katonákról

2023. május 29. 23:09

A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség légi úton Magyarországra szállítja.

2023. május 29. 23:09
null

Brutális videót tett közzé a Szabad Európa az észak-koszovói zavargásokban megsebesült KFOR-katonákról. A felvételeken az látszódik, ahogy a helyi szerbek botokkal ütik, dobálják a NATO pajzsokkal felsorakoztatott békefenntartóit.

A fal mögött több katona több sebesült katona látható, néhányan fekszenek. „Megsérültem” – hallatszik 0:12-nél egy magyar katonától, aki magyarul kiált segítségért.

A koszovói Zvečan településen tömegoszlatási feladatokra vetették be a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő katonáit.

Az összecsapásban a jelenlegi információk szerint más országok katonái mellett több mint 20 magyar katona is megsérült, köztük heten súlyosan, állapotuk stabil

– írta Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton Magyarországra szállítja.

Korábban írtuk

A Magyar Honvédség hivatalos közösségi oldalán megjelent bejegyzése szerint a koszovói Zvecan településnél elrendelt tömegoszlatási feladatban megsebesült magyar katonák ellátása és hazahozatala érdekében a Magyar Honvédség

kifejezetten egészségügyi ellátásra kialakított Airbus A319-es repülőgépe indult el a helyszínre Kecskemétről május 29-én este.

A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is – olvasható a bejegyzésben.

Ahogy a minisztérium egy korábbi posztjában bejelentette: a KFOR 25 sérültjéből 20 magyar katona volt, ebből 7 fő súlyos sérüléseket szenvedett, de állapotuk stabil.

: a KFOR 25 sérültjéből 20 magyar katona volt, ebből 7 fő súlyos sérüléseket szenvedett, de állapotuk stabil.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. május 30. 08:43
Látom a baloldal hergelő trolljai elöntötték az oldalt ismét. Jó, ha reálisan nézzük a dolgokat: 1. Magyarország NATO-tag. 2. A békefenntartói feladatokra kijelölt magyar katonai erők látták el ezt a feladatot. 3. Pontosan azt tették, ami a feladatuk volt. 4. Katonák, tehát nem önkéntes civilek. Munkabérért dolgoznak. 5. Ez egy tűzfészek, a balkáni puskaporos hordó. Ha valamit vizsgálni kell, az az arányosság. Minden a rendelkezésre állt-e a helyzet kezeléséhez : ember, eszköz etc. elkerülendő a sebesüléseket. 6. Látható, hogy ez egy újfent több évtizede előkészített és időzítve robbantott konfliktus, amit célszerű az ukrán-orosz háborúval együtt elemezni. Mivel ugyanazon érdek, ugyanazon geopolitikai céllal kirobbantott konfliktus. MINDEGYIK EGY CÉLT SZOLGÁL, AZ OROSZ ENERGIÁT HERMENEUTIKUSAN ELZÁRNI EURÓPÁTÓL!!!! 7. IDEJE AZ EU-BAN RENDET RAKNI ÉS A TENGERENTÚLI MOCSKOT KISÖPÖRNI! 8. ENNYIT MAGYARORSZÁG SOROS ELNÖKSÉGÉT ÉRŐ TÁMADÁSOKRÓL. IDEJE KUSSOLTATNI A PROGILIBCSI VONALAT NYOMÁS ALÁ HELYEZNI. 9. A magyar katonák tették a dolgukat, köszönet érte! A békefenntartás nem leányálom! Az ország békéjéhez hozzátartozik a szomszédság békéje is!
Spontán
2023. május 30. 07:56
Semmi keresnivalónk Koszovóban, azonnal hazajönni!! Mit keres a NATO, miért nem az ENSZ békefentartói vannak Koszovóban. Köszönjük mocskos rohadt világterrorista USA!!!!
BlancoAgilon38
2023. május 30. 07:37
Állatok.
Osztap Bender
2023. május 30. 06:36
Vajon miért is nem az oláh vagy a tót katonák védik a "rendet" az emberevők közötti csatában? Mi a f.sz közünk van nekünk a koszovói hatalmi harcokhoz? Vajon mennyibe került a kiküldés, az ott tartózkodás, a harc, a mentés? No csúcsosfejű miniszter, most szónokolj, itt a lehetőség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!