Az ország a fejlődés és az újjáépítés felé halad – stabilitást és nyugalmat ígér az új szír miniszterelnök
Ez történik Szíriában: a megbuktatott rezsim képviselőivel is tárgyalt az átmeneti kormány vezetője, az amerikaiakat viszont ő sem szereti...
A cég reméli, hogy első termékeivel már jövőre piacra léphet.
Egy izraeli élelmiszertechnológiai vállalat azt állítja, hogy 3D nyomtatással elkészítette az első konyhakész halfilét, amely laboratóriumban tenyésztett és növesztett állati sejtek felhasználásával készült – olvasható a Reuters cikkében. A portálon azt írják: a laboratóriumban termesztett marhahús és csirke már felkeltette a figyelmet, mivel így megkerülhető a gazdálkodás környezeti terhe és kezelhetőek az állatjóléttel kapcsolatos aggályok,
Az izraeli Steakholder Foods most a szingapúri székhelyű Umami Meats céggel kötött partnerséget, hogy halfilét állítsanak elő anélkül, hogy a fogyatkozó halállományokat becserkésznék.
Az Umami Meats sejteket von ki egy sügérből, és azokat izommá és zsírrá növeszti. A Steakholder Foods ezután egy speciális 3D nyomtatókhoz alkalmas „bio tintához” adagolja őket. Az eredmény:
Az Umami reméli, hogy első termékeit jövőre piacra dobhatja, először Szingapúrban, majd az Egyesült Államokban és Japánban. „Idővel ezeknek a termékeknek a komplexitása és színvonala magasabb lesz, és az előállításukhoz kapcsolódó árak csökkenni fognak” – mondta Arik Kaufman, a Steakholder Foods vezérigazgatója.
Nyitókép: YouTube