Putyin a Vörös téren: A Nyugat okozta a katasztrófát, amit Ukrajna ma átél

2023. május 09. 09:13

Az orosz elnök beszédét élőben közvetítjük.

2023. május 09. 09:13
null

9.23: Befejeződött a beszéd a hagyományos formulákkal: „A győzelemért! Hurrá!” Az orosz nemzeti himnusz következik.

9.21: Az elnök kijelenti, „büszkék vagyunk a különleges katonai műveletben résztvevőkre”, akik szerinte az ország biztonságát védik, és Oroszország, illetve népének jövőjét döntik el. Hősöknek nevezi őket, és biztosítja őket az orosz nép egyöntetű támogatásáról.

9.19: Putyin örömét fejezi ki azért, hogy jelen vannak a felvonuláson a volt Szovjetunió népeinek vezetői. A kamera többek között az örmény, a kazah, a belarusz és a kirgiz vezetőket mutatja. Emlékeztet: nem felejtjük el, hogy a második világháborúban együtt harcoltunk.

9.18: Az elnök Kína felé tett gesztusként kiemeli a kínai katonák hősiességét a japánokkal vívott harcban.

9.17: Vlagyimir Putyin a Nyugatot látja „azon katasztrófa okaként, amelyet ma átél Ukrajna”.

9.16: Beszéde elején, a gratulációt követően Vlagyimir Putyin a kizárólagosságra törekedő, népeket megosztó, hagyományos értékeket tönkretevő, nácikkal összejátszó nyugati elitet kárhoztatja.

9.14: Elkezdődött Vlagyimir Putyin beszéde.

9.10: Szergej Sojgu, Oroszország védelmi minisztere autóval járja körbe a Vörös téren felsorakozott katonaegységeket, és gratulál a katonáknak a második világháborúban aratott szovjet győzelem emléknapján.

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. május 09. 11:11
Na ugye..
Zolotarjov
2023. május 09. 11:11
Na ugye..
Polgári attitűd
2023. május 09. 10:55
"A Nyugat okozta a katasztrófát, amit Ukrajna ma átél" Nem, Putyin, te okoztad: te választottad a háborút.
Palatin
2023. május 09. 10:49
Putyinnak teljesen igaza van. A legócskább képmutatás ott kezdödik, amikor éppen azok jajonganak a háború kegyetlenségén és éppen azok kiabálnak aggresszort, akik miatt a háború kitört. Ezt a háborút egyáltalán nem Putyin kezdte. Egy háború soha nem akkor kezdödik, amikor eldördül az elsö fegyver. Sokkal elöbb. Akkor, amikor kialalkulnak a jövöbeni háború okai. Az ukrajnai háború akkor kezdödött, amikor Clinton, - Gorbatcsovnak tett "isten bizony"-igérete ellenére elkezdte rohamtempoban bövíteni a NATO-t kelet felé. Ezért a háborúért, - ami egyértelmüen amerikai célokért folyik, ukrán és orosz vérrel, és a hasznos idiótaként fungáló európai aszisztanciával -, egyértelmüen at USA a felelös. Az oroszok, - teljesen érthetöen -, egyszerüen nem türhették, hogy Moszkva alá az amcsik atomfegyvereket telepítsenek. Az ukránok maguk keresték a bajt, amikor szövetkeztek az amcsikkat Oroszország ellen. Elárulták a legközvetlenebb testvérnépüket, akikkel közös a történelmük, nyelvük, kultúrájuk stb. Ez kb. olyan, mintha a székelyek szövetkeznének a románokkal ellenünk, hogy szétverjék a magyar államot. Ugyanis Ukrajna Nato-ba való felvételével pontosan ez volt az USA szándéka. Ha az oroszok nem indítottak volna háborút, ma már atomrakéták irányulnának a Kreml-re 4-500 Km távolságból, ami az oroszok számára egy sakk-matt szituáció lenne. Az igazság az, hogy az oroszok preventiv honvédö háborút vivnak, ami a nemzetközi jog szerint nem igazságtalan háború. Az USA-t már a világon mindenhonnan, vagy kizavarták vagy kiutálták, így maradt nekik vadászterületként Európa, azért kavarják most ist a fekáliát. A buta és gyáva európai vezetés ez ellen nem hogy védekezne, hanem még támogatja a saját megnyomorítását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!