Francia politikus: Orbán Viktor élen jár a woke ideológia elleni küzdelemben

2023. május 12. 09:36

Szövetségesként tekint Magyarországra és Orbán Viktorra, mondta Marion Maréchal.

2023. május 12. 09:36
null

Interjút adott a Nouvelles de Francenak Marion Maréchal, a Visszahódítás! (Reconquete!) párt alelnöke, aki május 5-én részt vett a Magyarországon második alkalommal megrendezett CPAC rendezvényen is. A Nouvelles de France szerint a CPAC a nyugati kozervatívok megkerülhetetlen találkozója, amelyet a magyar kormányhoz közel álló think tank, az Alapjogokért Központ szervezett.

Felidézték, Budapesti tartózkodása során Maréchal találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, hozzátették a találkozón jelen volt Jordan Bardella, a Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke is.

Maréchal, többek között arról beszélt, hogy az európai parlamenti választások előtt egy jobboldali koalíció előkészítése zajlik. Azzal kapcsolatban, hogy mit jelent Maréchal számára az Orbán Viktor vezette Magyarország, erre válaszul a francia politikus kiemelte, hogy

a magyar kormány visszaadta az irányítást a nép kezébe.

Ezzel szemben a nyugati országok, és köztük Franciaország a demokratikus legitimitás válságát élik meg. Elmondta, inspirációs forrásként tekint Magyarországra, illetve hozzátette, hogy Orbán Viktor egy kis országként ismert uniós tagállam élén sikerül hallatnia a hangját például Lengyelországgal összefogva a keresztény értékek védelme érdekében. Maréchal emellett szövetségesnek is nevezte Magyarországot éppen a CPAC által is képviselt wokizmus elleni küzdelemben. 

 

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2023. május 12. 12:57
Viktor=wokefetisiszta.
KBA98
2023. május 12. 12:05
..és mi maximálisan támogatjuk őt ebben a harcban!
nempolitizálok
2023. május 12. 10:37
ha minden igaz, pár év múlva ugyanúgy röhögünk ezeken, mint a nyugatiak a kommunisták 89 előtti államvallássá kikiáltott ostobaságain.
sacrament
2023. május 12. 10:24
Jóvanna höhöö..férfi,fehér,heteró és keresztény nagyon :HÜJE höhöö..a gendernek semmi köze a biológiai nemekhez ,a szexualitáshoz se höhöö...a gender a nők társadalmi,munkahelyi,közéleti elfogadottságáról,a nőket társadalomban megillető egyenlő jogairól szól....höhöö.. Egyenes ,rövid válasz:tanultál volna talán nem szoptad volna be a fogyatékosoknak szóló propagandát höhöö...hülyébbet csinálva magadból höhöö.. fasfej...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!