Ukrán védelmi miniszter: Túlzóak az ukrán ellentámadással kapcsolatos várakozások, nem szabad csodát remélni

2023. május 07. 10:14

Olekszij Reznyikov szerint valójában nem lehet megmondani, mekkora lesz a siker.

2023. május 07. 10:14
null

Megszólaltak az ukránok a sokat emlegetett lehetséges tavaszi ellentámadással kapcsolatban, a védelmi miniszter lehűtötte a kedélyeket. 

Olekszij Reznyikov a The Washington Postnak adott interjújában azt hangoztatta, hogy az ukrán ellentámadással kapcsolatos várakozások „túlértékeltek a világban”. Szerinte

a legtöbben túl magasra teszik a mércét, és az érzelmeiktől elvakítottan valami hatalmas nagy csodát várnak.

„Nem tudjuk megmondani, mekkora lesz a siker. Ideális esetben az offenzíva csökkenti az orosz csapatok támadó képességeit” – tette hozzá Reznyikov.

***

Nyitókép: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 08. 11:30
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
Dunhill67
2023. május 07. 15:43
a "tavaszból" már csak három hét van hátra és különben is....hová tünt a "harcos népünk győzni fog" szlogen....tán csak nem elfogyott a nyugat szimpátiája és főleg adakozása?
kiss.istvan770
2023. május 07. 15:01
"... Túlzóak az ukrán ellentámadással kapcsolatos várakozások, ..." Ez természetes. Ha a ripacs és bandája ellop 400 millió dollár amerikai segélyt, a hadsereg pedig a feketepiacon adja el a nyugati fegyvereket, akkor kegyetlenül el lesztek verve. Megérdemlitek.
elfújta az ellenszél
2023. május 07. 13:25
Mindenben hasonlít a helyzet az 1943-ashoz. Akkor is nagy visszavágásra készült a Wehrmacht keleten, amelynek az időpontját a tisztikar egyre halogatta a nagy nyomás ellenére. Közben egész Európa hadiipara nekik termelt, Svédországtól Svájcig és ami még közte van, hogy sikerüljön pótolni a sztálingrádi veszteségeket Végül július 5.-én sikerült elindítani a kurszki offenzívát, az ismert következményekkel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!