Osztrák lap: Európa irányt vált és Orbán válhat az új politika példaképévé

2023. április 26. 09:20

Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a korábban tekintélyelvűnek és Putyin-barátnak mondott magyar miniszterelnök akár az európai mainstream vezető alakja is lehet – mutat rá a Zurzeit.

2023. április 26. 09:20
null

Európa irányt vált és a sokat szidott kerítés Magyarország határán kezd mintává válni az Európai Unióban – mutat rá keddi cikkében a Zurzeit.at.

Sorra állnak be a sorba Orbán kritikusai

„Ha másképpen nem lehet megállítani az illegális bevándorlást, akkor készen kell állni a kerítések építésére” – idézi a Zurzeit Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) elnökének kijelentését, aki – mint a Mandiner olvasói is emlékezhetnek – korábban még hevesen támogatta Angela Merkel „willkommenstkulturját” és azt szorgalmazta, hogy a „falak helyett hidakat kell építeni”.

A Willkommenskultur német kifejezés, melynek szó szerinti jelentése az „üdvözlés kultúrája”, vagyis az a hozzáállás, miszerint a bevándorlók befogadását elősegítő módon kell viselkedni – a szerk.

Az osztrák lap felidézi azt is: a Meloni vezette Olaszország már világossá tette, hogy útját akarják állni az illegális migrációnak, valamint rámutat: Macron francia elnök is keményen ellenzi az Ursula von der Leyenék által képviselt német irányvonalat.

Így alig néhány nap alatt a határkerítések, az európai érdekek védelme és a háború eszkalációját megakadályozó tűzszünet szinte varázsütésre váltak ördögi dolgokból általánosan elfogadható intézkedésekké

– összegzi az osztrák lap.

Mint írják: Meloni, Weber és Macron után ugyanis most mások is követhetik Orbán Viktor útját, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor az európai elit által korábban emberellenesnek, tekintélyelvűnek és Putyin-barátnak mondott magyar miniszterelnök a következő választásig nemcsak elnyerheti a mainstream támogatását, de annak akár vezető alakjává is válhat.

A Zurzeit eredeti, német nyelvű cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2023. április 27. 06:33
Armagenya liberale Nazi-Ratten kommen sogar im Morgengrauen zum Saugen.
Carcess
2023. április 27. 06:24
a nyugati emberek hülyék, nem bízom bennük, nincs nagyon olyan párt se akire szavazhatnának nem lesz fordulat nyugaton, marad a jelenlegi korrupt elit
tapir32
2023. április 27. 01:00
A Fidesz azért nyerte és nyeri majd sorra a választásokat mert, a többségi véleményt képviselte és képviseli.
balu3
2023. április 26. 22:18
Nincs szerzője a cikknek, azért az már valami!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik