Svédország készül: negyed évszázada nem tartottak akkora hadgyakorlatot, mint most

2023. április 17. 18:23

Több más nemzet is csatlakozott hozzájuk.

2023. április 17. 18:23
null

Svédországban több mint 25 éve nem látott méretű hadgyakorlat indult hétfőn. A svéd hadsereg közlése szerint az Aurora 23 fedőnevű hadgyakorlaton tizenhárom másik ország katonái is részt vesznek, köztük német, amerikai, francia csapatok és a szomszédos skandináv államok kontingensei is. A tengeri, szárazföldi és légi gyakorlat május 11-ig tart, a mintegy 26 ezer katona egy Svédország elleni átfogó támadás elhárítását gyakorolja.

(MTI) 

Nyitókép: Pontus LUNDAHL / TT News Agency / TT NYHETSBYRÅN / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2023. április 17. 22:10
"tizenhárom másik ország katonái is részt vesznek" - NATO-nak hívják.
Független
2023. április 17. 21:43
Beindult a fegyverlobby náluk is. Elfelejtették talán, hogy teljes biztonságban vannak, mivel csak NATO-országokkal határosak? Így teljes biztonságban vannak. A svéd hadiiparnak hatalmas a múltja. A teljes svéd ipar hatalmasat fejlődött a II. világháború alatt. Ez volt az egyik semleges ország ami teljes kapacitásával ellátta a német hadsereget a fegyvezte teljes vertikumát illetően. Ez a háború alatt felhalmozódott, tisztának és erkölcsösnek egyáltalán nem nevezhető kereskedelem és profit egy évszázadra megalapozta a svéd gazdaságot és gazdagságot, társadalmi jólétet. Más megközelítéssel is viszgálva: ha a svédek nem segítik a náci Németországot a teljes gazdaságukkal, hamarabb vége lehetett volna a háborúnak. Már csak egy kérdés: Svédország fizetett-e bármelyik országnak is kártérítést amiért egy agresszort támogatott fegyverekkel és élelelmmel?
5m007h 0p3ra70r
2023. április 17. 21:41
Áldozatpózra felkészülni!
letsgobrandon
2023. április 17. 20:36
És akkor mi van ? a NATO sem meri direktben betámadni a ruszkikat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!