Adalék a vérszivattyúk alkalmazástörténetéhez: Herszon kontra Bahmut

2023. április 05. 12:43

Érdemes-e feladni egy tökéletes vérszivattyút egy politikai győzelem kedvéért?

2023. április 05. 12:43
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel

„Adalék a vérszivattyúk alkalmazástörténetéhez: Herszon kontra Bahmut. A két hadjárat minden tekintetben különbözik egymástól. A dilemma viszont ugyanaz.

»Érdemes-e feladni egy tökéletes vérszivattyút egy politikai győzelem kedvéért?«

Ukrajna Herszonnál az utóbbit választotta. Oroszország Bahmutnál (és Avdijevkánál) az előbbit. Egyelőre.”

Nyitókép: Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. április 05. 20:56
Ezek legyenek az Ukránok feltételei: 1. Oroszország azonnal kivonul Ukrajnából, Krím félszigetet beleértve. 2. A befagyasztott orosz valutatartalékról lemond Oroszország és azt Ukrajna helyreállítására fordítják. Amennyiben az nem fedezi a költségeket, Oroszország kártalanítást fizet Ukrajnának. 3. A háborús bűnösöket a Hágai nemzetközi bíróságon ítélik el. 4. Putyin és kormánya azonnal lemond. 5. Oroszország életjáradékot fizet, minden megőlt civil és katona után azok családjának életük végéig..
Lauder Stenonis..
2023. április 05. 19:32
Vicces gyerek a Robi. Ha már Herszon szóba került. Tavaly ezt írta: annak az esélye, hogy az ukrán félnek sikerülni fog visszafoglalnia Herszont, elenyésző. :))))))
káli
2023. április 05. 19:19
Most olvasom a Wikipédián hogy nem sikerült megtalálni Robi titulusait! DDD Ojjj de kellemetlen ez kérem..... DDDDDD
ericco
2023. április 05. 15:25
Robert C. Castel nem veletlenul a magyar kormany egyik kedvenc szakertoje, mert hasonlo blodsegekre kepes, mint a regi kedvenc, Nogradi. Bakhmutnal pont az a lenyeg, hogy sokkal magasabbak az orosz vesztesegek, mint a beasott ukranoke. Bakhmutnal pont az oroszok fizetnek verrel azert, hogy Putyin csaknem egy ev utan elo tudjon allni egy gyozelemmel a sok szoporoller utan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!