Csaknem ezren érték el Lampedusa szigetét az utóbbi 24 órában

2023. április 10. 20:34

A lampedusai befogadóközpont ismét túlzsúfolttá vált.

2023. április 10. 20:34
null

Csaknem ezer illegális bevándorló érte el a dél-olaszországi Lampedusa szigetét az utóbbi 24 órában – közölte hétfőn az ANSA olasz hírügynökség.

A tájékoztatás szerint a húsvéti ünnepek alatt jelentősen megugrott az érkezők száma. Az utóbbi egy nap folyamán 974 ember ért partot több bárka, illetve hajó fedélzetén a kis szigeten. Hétfőn még további érkezőket is várnak, az olasz parti őrség ugyanis műveletet indított, hogy két további bárkáról felvegyen mintegy 1200 bevándorlót.

A legfeljebb 400 ember elszállásolására szolgáló létesítményben jelenleg 1883 migráns tartózkodik.

A Resqship német NGO közlése szerint Málta közelében a nemzetközi vizeken 25 hajótörött bevándorlót vett fedélzetre a szervezet Nadir nevű hajója, két embert viszont holtan emeltek ki a vízből. Többeket eltűntként tartanak nyilván. Az olasz belügyminisztérium adatai szerint

idén már több mint 28 ezer illegális bevándorló érte el Olaszország partjait.

Ez több mint négyszerese a tavalyi év azonos időszakában regisztrált mintegy 6900 menedékkérőnek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Concetta Rizzo

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. április 11. 16:51
Nemzetközi vizeken tartani az embercsempészek hajóit amíg vissza nem fordulnak. Tudom xarul hangzik, de egyet kellene kellő csinadratával elsüllyeszteni a túlélőket visszatoloncolva a kiindulási kikötőbe.
Igazszó
2023. április 11. 15:39
Meloni rendesen megszopatja a jobber talján választóit. A vétótlan köpcös geci csicska hazudozása, balfaszkodása gyenge próbálkozás a picsa hátraarca mellett. Írtam párszor, hogy ez a talján ribanc az anyját is legyilkolja pár garasért. Nos, lehet megtenné garasok nélkül is, merő élvezetből.
Kybon
2023. április 11. 15:06
Az olaszok felnevelték a sáskát, most egyék is meg! ...Évtizedek óta megy az olasz médiában (is), hogy segítsék Afrikát, mert így meg úgy. Először Lírát adtak, amiből vettek kaját és gyógyszert. A négerek az adott területekhez képest korábban szűkösen éltek - ezért ölték egymást ezer évek óta. De most hirtelen jött elég élelem, és az injekciókkal a 15 megszületett purdéból 14 életben is maradt (a normális kettő helyett...). Most ezek a feketék HÁLÁBÓL meglátogatják a jótevőiket...!
Dunhill67
2023. április 11. 14:02
és itt az "érték el" szavakon van a hangsúly....ha rajtam múlna az olasz felségvizeket sem érnék el.....gumicsónak vs. géppuskák
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!