Olasz lap: Az Orbán-kormány ihlette Meloniék új döntését

2023. április 20. 09:49

Az olasz miniszterelnök elmondta: a kormány „ösztönözni kívánja a születési ráta növekedését”.

2023. április 20. 09:49
null

Az Il Foglio online cikket közölt az olasz kormány döntéséről, amely a születésszámot érinti. Az olasz kormánynak van egy „szenzációs” ötlete: nem kell adót fizetnie a gyermeket vállalóknak. Giorgia Meloni miniszterelnök „visszatért”, hogy szembenézzen az egyik nagy olasz vészhelyzettel: Olaszország születésszámának drámai csökkenésével – írja a lap.

Meloni elmondta, hogy a kormány „ösztönözni kívánja a születési ráta növekedését”, amely jelenleg minden idők mélypontján van, kevesebb mint hét újszülött és több mint tizenkét halálozás jut ezer lakosra. A törvénytervezetből még nem derült ki, hogy pontosan milyen adónemekre vonatkozik a döntés. A szerző hozzáteszi:

Európában az egyetlen ország, amely már tanulmányozott hasonló szabályt, Orbán Viktor kormányfő Magyarországa,

amely 2020 óta lehetőséget kínál a négy- vagy többgyermekes nőknek arra, hogy ne fizessenek többé jövedelemadót.

„A törvényt »migránsellenes« logikával eladó Magyarországgal ellentétben azonban a kormány szülést támogató tervével foglalkozni készülő Olaszország olyan ország, amely korábban ennek pont az ellenkezőjét jelentette ki: több bevándorló nélkül Olaszország szegényebb és gyengébb lesz” – írja az Il Foglio szerzője.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. április 24. 17:45
A helyzet az, hogy akinek szándékosan nincs gyereke, azt alighat foglalkoztathatja a saját életén túl a világ sorsa. Sőt az egyetlen kérdés, hogy halála napjáig meg tudja-e őrizni/tudja-e növelni a jólétét és akkor élt optimálisan, ha semmit nem halmoz fel, semmit nem takarít meg, hanem mindent felél, esetleg még mínuszba is lemehet a számlaegyenleg, ha nincs vagyona és nincs kin behajtani. Nem kell saját ingatlan, elég bérelni, nem kell autó, elég bérelni, kell A, B, C és D bakancslista, ha esetleg idő előtt végezne. Ez volt az elmélet eddig és ebbe jól beleillettek a bevándorlók, akik a tervek szerint majd eltartották volna az öregedő, gyerektelen "utolsókat". Csakhogy úgy néz ki, hogy ők nem fogják eltartani őket. Sőt, úgy néz ki, hogy az ő eltartásuk a "utolsók" jólétét is veszélyezteti. Vagyis ilyenkor jön a "valaki csináljon már valamit". Csakhogy már késő. 50 éve kellett volna lépni és akkor most 2 emberre kb 2 gyerek jutna és nem csak 1. Vagy még annyi sem.
basti64
2023. április 20. 15:57
Nagyon helyes! Igazolhatom, hogy a hetero szexuális közösülés óriási örömöket okoz! Két gyerekünk eddig négy hetero unokával ajándékozott meg bennünket.
Gyzoltan
2023. április 20. 14:45
-még véletlenül sem tekintem, tekinthetem pozitív személynek Melonit Európa politikájában! Erre nem szolgáltat okot!
Odone Ricci
2023. április 20. 14:43
Ennyire szuveren egy ország az EU-ban. Ma (2O23. ápr.2O.) a LUXEMBURGI BÍIRÓSÁG (Cour Justice Luxembourg) elrendelte az olaszoknak, hogy a tengeri strandok üzemeltetését (kb. hatezer km-ről van szó), csak nemzetközi pályázatok nyerteseinek szabad kiadni. ERGO: az olasz vállalkozók, akik sok pénzt befektettek a strandok korszerűvé tételére, most nem automatikusan folytathatják működésüket évről évre, hanem nemzetközi pályázók nyertesének kell átadni. Ez azt jelenti, hogyha pl. egy arab, kinai, amerikai stb. nagypénzes nyer, akkor majd ő saját ízlése és igénye szerint rendezheti be az olasz tengerpartot és meghatározhatja a beosztottjait és vendégeit. Értitek mit jelent ez, ti gondolkodó emberek ? Ugyanezt megtehetik az összes EU-tagország turista attrakciójával vagy gazdagságával (termalvíz, ásványikincs, tavak, műemlékek stb.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!