Kenya: női sakkversenyen indult egy burkába öltözött férfi

2023. április 15. 17:28

A szervezőknek az tűnt fel, hogy az ismeretlen versenyző sikeresen szerepel, viszont meg sem szólal.

2023. április 15. 17:28
null

Stanley Omondi kenyai sakkozó tetőtől talpig burkába öltözött, hogy részt vehessen hazája női nyílt sakkversenyén. A 25 éves férfi szemüveget is öltött és Millicent Awour néven regisztráltatta magát – számol be a BBC. A szervezők azonban gyanút fogtak az ismeretlen játékos sikere miatt.

De a cipőjén kívül az is feltűnő volt, hogy a sakkozó nem beszélt. Fenntartásaik ellenére a szervezők egy ideig agyták játszani, attól tartottak, megtámadják őket egy a vallásos öltözékbe bújt versenyző kritizálása miatt, és

csak a negyedik fordulóban léptették le.

Omondi elismerte, hogy valóban férfi, megbánta a tettét, bocsánatot kért, és azt mondta, csak azért folyamodott ehhez a módszerhez, mert anyagi nehézségei voltak, és úgy gondolta, a bajnoki cím megnyerése segít neki túljutni ezen.

Fotó: BBC

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugatellenes
2023. április 16. 14:37
Nocsak. A nők nemcsak fizikailag gyengébbek?? Hogymiknemvannak
lendvaiildiko
2023. április 16. 07:38
Az ódivatú sakkot be kell tiltani. Sérti, és arra emlékezteti a transznevűeket, hogy két biológiai nem van, két bástya, két ló és két futár és főleg király és királynő. 3 bástya, 3 ló, 3 futár kell és kell egy intersex királytransz. Illetve figyelembevéve a játékosok irányultságát, két királlyal, vagy két királynővel is legyen játszható.
Backstab
2023. április 15. 21:46
Ime a rendszer elso aldozata. Be lessz tiltva a pongyola az ejuba.
retyezáti remete
2023. április 15. 19:38
Akkor a Vezércsel egy rakás feminista kaka?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!