Prigozsin kiakadt: szerinte a Wagner-csoport hamarosan megszűnhet létezni

2023. április 30. 10:29

„Történelem leszünk, az ilyen dolgok néha megtörténnek” – fejtegette a zsoldosvezér.

2023. április 30. 10:29
null

A Reuters szombati cikkében azt írja: Prigozsin többször panaszkodott már arra, ahogyan Oroszország vezeti az Ukrajna elleni háborút. Gyakran hangoztatja, hogy a reguláris fegyveres erők nem adják meg az embereinek a szükséges muníciót, illetve néha árulással is vádolja a felső vezetést. „Ha nem kapunk lőszert, a Wagner rövid időn belül megszűnik létezni. Történelem leszünk, nincs miért aggódni, az ilyen dolgok néha megtörténnek” – fejtette ki a zsoldosvezér Szemjon Pegov orosz háborús bloggernek. A Wagner alapító azt is kilátásba helyezte, hogy

kivonja csapatait Bahmutból, hiszen már csak néhány napra elegendő lőszer áll rendelkezésükre.

A portálon felidézik, hogy a harcias stílusáról és ironikus humorérzékéről ismert Prigozsin csütörtökön azt mondta: csak viccelt, amikor azt mondta, hogy erői abbahagyják Bahmut ágyúzását, hogy az ukrán erők megmutathassák a várost amerikai újságíróknak.

Januárban az Egyesült Államok hivatalosan is transznacionális bűnszervezetnek minősítette a Wagnert, és befagyasztotta amerikai vagyonát, amiért segíti Oroszország hadseregét az ukrajnai háborúban.

Nyitókép: @concordgroup_official / AFP 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2023. május 01. 04:00
Jut eszembe: az oroszok tegnap is körbezárták/elfoglalták Bahmutot?
Akitlosz
2023. április 30. 17:05
Egy egység vezetőjeként a saját tapasztalataiból indul ki és nem látja át az egészet. Mivel a Wagner harcol a legintenzívebben így ott fogy a legjobban a lőszer. Oroszország hadianyagtermelése nem ismert, de bizonyosan nem korlátlan, így be kell osztani.
Esvány
2023. április 30. 14:21
A Reuters ukrán népmeséje helyett az a mai hír, hogy a Wagner csoportnak már csak 1,5 km-e van hátra Artemovszk teljes "felszabadításából".
nempolitizálok
2023. április 30. 13:49
Artemovszkot lényegében az oroszok elfoglalták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!