Bemutatták Cannes-ban a Hunyadi TV-sorozat első előzetesét (VIDEÓ)

2023. április 18. 19:51

Tekintse meg nálunk!

2023. április 18. 19:51
null

Bemutatták a Hunyadi TV-sorozat első trailerét kedden a televíziós szakma legmeghatározóbb eseményén, az évente megrendezett cannes-i MIPTV vásáron és konferencián – közölte a produkció az MTI-vel kedden.

Mint írják, a még forgatás alatt lévő Hunyadi – angolul Rise of the Raven címen bevezetett alkotás – első hivatalos trailerét a Beta Film európai filmforgalmazó először szűk körben, majd a szakmai ebéden vetítette le a 400 fős, szakemberekből, filmkereskedőkből és televíziós programszerkesztőkből álló közönségnek.

– mondta el Robert Lantos, a sorozat producere, aki számos kiemelkedő filmalkotást jegyez.

A castinggal kapcsolatban Robert Lantos elmondta: a megfelelő szereplőgárda megtalálása jelentette a legnagyobb kihívást.

Mint kiemelte, a Hunyadi János életét feldolgozó sorozat koncepciója megkívánja, hogy a különböző nemzetiségű történelmi figurák saját anyanyelvükön szólaljanak meg. Így a magyar főszereplők, a Hunyadit és nejét, Szilágyi Erzsébetet alakító Kádár L. Gellért és Rujder Vivien mellett nemzetközi sztárcsapat állt fel, Fekete Ernő, Hermányi Mariann, Medveczky Balázs és Törőcsik Franciska mellett Cornelius Obonya, Francesco Acquaroli, Giancarlo Giannini, Karel Roden, Laurence Rupp, Murathan Muslu, Rade Serbedzija és Thomas Trabacchi részvételével.

Mint azt Krskó Tibor, a sorozat másik producere elmondta, a nemzetközi sztárgárda egyrészt biztosítani tudja a történelmi hűséget, másrészt közvetlen kapcsolatot teremt az alkotás és a helyi televíziós közönségek között.

– hangsúlyozta Krskó Tibor.

A közlemény szerint Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, az NFI elnöke mérföldkőnek tartja a cannes-i eseményen kiváltott nemzetközi visszhangot. Kiemelte: elképesztő tehetségű szakemberek dolgoznak a magyar filmiparban, ráadásul a hazánkban forgó nagyszabású külföldi produkcióknak köszönhetően a kisujjukban vannak a legmodernebb technikák.

„Kiváló lehetőség a Hunyadi sorozat arra, hogy filmes szakembereink kreativitásukkal végre egy magyar történetben is elkápráztathassák a közönséget” – mondta, kiemelve: ráadásul nem akármilyen történettel léphet szintet a magyar filmipar, hanem Hunyadi Jánoséval, akinek fergeteges cselekedetei a 15. században megváltoztatták Európa sorsát.

A Bán Mór regénysorozatára épülő produkciót több mint tíz éve készítik elő a producerek, az egyes epizódokat Robert Dornhelm osztrák rendező mellett Nagypál Orsi és Szász Attila jegyzi.

A 10 részes történelmi sorozat premierje 2024 őszén lesz. Az NFI támogatásával létrejövő alkotás létrehozásában a Serendipity Point Films (Robert Lantos produkciós cége), a Twin Media, a HG Media, az MR Film és a német Beta vesz részt.

A sorozat sugárzási jogát a magyar TV2 és az osztrák ORF TV csatorna is megvásárolta, előbbi Magyarországon és Szlovéniában, utóbbi pedig Ausztriában vetíti majd a monumentális történelmi TV-eposzt – írják a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2023. április 19. 19:10
Mondjuk úgy, olyan kommenteket írok ami nem ízlésed szerint van. Arra viszont, magasról teszek, hogy egy libernyák, genderfluid szarházinak mi a véleménye. Részemről vita lezárva. Sicc a pöcegödörbe ! X!
Fideszkutya
2023. április 19. 18:55
Na, ez ígéretesnek tűnik. Látszik, hogy nem valami tehetségtelen fideszes faszszopó pénznyelője lesz.
csjanos
2023. április 19. 09:53
.....no végre valami...érdeklődéssel várjuk...
pipa89
2023. április 19. 07:16
Érdekes, hogy ellepte a mocsárlakók serege a film hírét... No, annyira azért nem csodálkozom, hiszen a téma a nemzeti identitás erősítése, egy ritka fényes magyar hadvezér története, aki képes volt befolyásolni Európa történetét. Ez éppen elég, hogy széttrollkodja a Gyurka pénzen lebzselő sereg. Más: azért a történet igencsak összecseng a mai migrációs helyzettel. Ugyanakkor amitől Hunyadi, egy magyar megmentette Európát, ma egy magyar, Soros György ásta meg Európa sírját. Tetszik, nem tetszik ez az objektív valóság, aminek megvan a maga pikantériája. Számomra szomorú valóság...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik