Legalább hétezer gazda tüntet épp Románia-szerte

2023. április 07. 14:29

Az uniós mezőgazdasági politikák ellen tüntetnek.

2023. április 07. 14:29
null

Mintegy hétezer gazda vesz részt az ország több megyéjében és a fővárosban pénteken zajló tüntetéseken – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a Romániai Mezőgazdasági Termelők Szövetségének (LAPAR) elnöke. Nicu Vasile szerint lengyel, cseh és bolgár gazdák is csatlakoztak a románokhoz.

– magyarázta. Elmondta, hogy az Unió GMO-politikájára akarják felhívni a figyelmet. „Az EU a legnagyobb importőre a genetikailag módosított növényeknek és a nem nyomon követhető termékeknek. Génmódosított kukoricából mintegy 21 millió tonna, szójából pedig több mint 30 millió tonnát importált. Ukrajnából 26 millió tonna olyan gabona érkezett, amely nem tartja tiszteletben a nyomon követhetőség szabályait”.

A Mezőgazdaságért és az Együttműködésért Szövetség (AAC) szervezi a tüntetéseket, Fehér, Arad, Maros, Kolozs, Szatmár, Bihar, Beszterce-Naszód, Argeş, Botoşani, Brăila, Buzău, Konstanca, Kovászna, Galac, Iaşi, Maros, Olt, Temes, Tulcea, Vrancea megyében és Bukarestben is felvonulnak a gazdák.

Nyitókép: Illusztráció
Forrás: Pixabay

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2023. április 11. 16:38
Ott legalább vannak még gazdák. Nemcsak monokultúrás oligarchák.
Spontán
2023. április 08. 18:09
Nyugat Európát miért nem érinti az ukrán gabona bonyodalom, ursula?
amca
2023. április 08. 18:00
Románia , meg a Balgar Krava most ért utol bennünket. Hiihihihihihi.
csulak
2023. április 07. 16:48
Bruszelben tuntessetek balfaszok, hisz ott vannak azok az idiotak akik ezt a bajt a nyakatokba hoztak !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!