Orosz képviselő: Több országnak kéne nukleáris fegyvert szereznie (VIDEÓ)

2023. április 30. 19:13

Ha Kadhafinak vagy Szaddám Huszeinnek lett volna atomfegyvere, még mindig vezetők lennének, vélekedik a politikus.

2023. április 30. 19:13
null

Ha Kadhafinak vagy Szaddám Huszeinnek lenne atomfegyvere, még mindig az országuk vezetői lennének – fogalmazott az orosz állami Duma egyik képviselője.

A klipben, amelyet Julia Davis, a Daily Beast rovatvezetője osztott meg, Andrej Iszajev azt kérdezi, hogy az Egyesült Államok miért nem avatkozik még be nyíltan az ukrajnai háborúba, és miért óvatos a fegyverszállításokkal.

– mondja az orosz állami televízióban.

„Miért nem támadták még meg Kínát? Azért, mert Kínának vannak atomfegyverei. Minden megfigyelő megérti – ha Kadhafinak vagy Szaddám Huszeinnek lett volna atomfegyvere, még mindig az országuk vezetői lennének”.

A továbbiakban azt szögezte le, ha az országok „meg akarják őrizni szuverenitásukat, akkor atomfegyvereket kell beszerezniük”.

„Néhány éven belül számos ország csatlakozik a nukleáris klubhoz. Többen lesznek” – mondja.

Nyitókép: Fred Dufour/AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Láncfűrészes Attasé
2023. május 01. 13:48
Akkor majd lesz Észtországnak, Lettországnak, FInnországnak, és persze Romániának, Moldovának. Ja, hogy ez nem jó? Csak a 'jóországoknak" (diktatúráknak) szabad?
Lajoss
2023. május 01. 13:47
Már megijedtem,hogy ma Putler kép nélkül maradünk..de nem..mandiner.ru
Lauder Stenonis..
2023. május 01. 11:54
Azért itt is aktívan működött a vodka. Mert ha Ukrajnának is lettek volna atomfegyverei, a ruszkik sem mertek volna semmit sem tenni ellene.
koronaszepe
2023. május 01. 10:46
Ez sajnos igaz, Ha Ukrajna úgy tartja be a Budapesti memorandumot, mint Oroszország, ma nem lenne ez a háború.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!