Bejelentették Bahmut elfoglalását az oroszok, az ukránok szerint viszont erről szó sincs

2023. április 03. 13:11

A Wagner-csoport vezetője a meggyilkolt orosz haditudósító emlékének ajánlotta a „győzelmet”.

2023. április 03. 13:11
null

Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner katonai magánvállalat vezetője bejelentette, hogy „jogi értelemben Bahmut el van foglalva”. Prigozsin egy videót tett közzé Telegram-csatornáján, amelyen egy orosz zászlót tart a kezében, amit csapatai a bahmuti városházára fognak kitűzni. A zászlón a „jó emléket Vladeln Tatarszkijnak” felirat szerepelt.

FRISSÍTÉS:

Az orosz erők „nagyon messze” vannak Bahmut elfoglalásától – közölte az ukrán hadsereg szóvivője.

Az oroszok finoman szólva is nagyon messze vannak attól, hogy elfoglalják Bahmutot”

– mondta Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője.

Nyitókép: @concordgroup_official / AFP

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Asparuch Kan
2023. április 05. 22:22
Ukrán tökfej azt mondja: Messze van még Bahmut eleste. A geolokációs felvételek alapján a város 16-18 % van max. ukrán kézen kb. 73-74 % van orosz kézen és 8-11 % között mozog az ütköző zóna egyfajta senki földje. Ráadásul a múlt héten indult ukrán ellenlökés apró sikere is már a múlt homályába süllyedt. Az orosz erők ugyan is elérték a déli főutat sőt több ponton már túl is haladtak rajta. Bahmutnak 1-2 hete lehet hátra. Zseléék azért kívánnak Zaporizsjában támadni kb. 40 ezer fővel, hogy erőket vonjanak el Bahmuttól és a szintén nagy bajban lévő Avdiivkától. Az ukrán támadás nem más mint elterelés. Egyébként úgy 30 ezer orosz katona is a térségben van, tüzérség, lövész árkok akadályok, rakéta vetők és jó eséllyel harci repülő gépek és harci helikopterek is. Kicsi esély, hogy Bahmuttól erőket tudnának elvonni ráadásul Zaporiszjában van egy elit csecsen dandár is kb. 2500 csecsen katona + harckocsik és páncélozott harcjárművek is vannak a térségben.
Kybon
2023. április 03. 15:59
Az ukrán hadsereg szóvivője: "Az orosz erők „nagyon messze” vannak Bahmut elfoglalásától" - Még meg kell ölniük vagy 3000 'elenszkij által halálraítélt katonánkat. Az 30 tonna hulla. Majd szép temetésük lesz európai pénzből - erősítette meg az ukrán hadsereg vidám szóvivője...
bajai
2023. április 03. 15:48
Megy a hazudozás ezerrel. Az oroszok azt jelentették be, hogy elfoglalták a városházát, amit jogilag a város elfoglalásának tekintenek. Az ukránok meg még védik a várost. Hol itt az ellentmondás? Még folynak a harcok, de a városháza az oroszoké. A mandiner meg csak egyszerűen hülye.
18.0 fok
2023. április 03. 15:41
"Bejelentették Bahmut elfoglalását az oroszok" a héten még csak először. a múlt héten kétszer, előtte háromszor már elfoglalták. és ez így fog menni még hónapokig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!