Itt az amerikaiak hárompontos béketerve

2023. április 26. 12:41

Feltételeket szabott a képviselőház.

2023. április 26. 12:41
null

Oksana Markarova, Ukrajna egyesült államokbeli nagykövete a Facebook-oldalán tette közzé az Egyesült Államok hárompontos békeköveteléseit az orosz-ukrán háború lezárásával kapcsolatban. A dokumentum címe:

A nyilatkozat kimondja, hogy az amerikai képviselőház:

  • Megerősíti, hogy az Egyesült Államok politikája az, hogy Ukrajna legyőzi az inváziót és visszaállítja nemzetközileg elismert 1991-es határait;
  • Kimondja, hogy Ukrajna győzelme utáni békét Ukrajna NATO-ba és más euróatlanti intézményekbe való integrációjával kell biztosítani, amely megfelel az Egyesült Államok hosszú távú politikájának;
  • Megállapítja, hogy Egyesült Államoknak együtt kell működnie szövetségeseivel és partnereivel, hogy biztosítsa a következőket: az Orosz Föderáció Ukrajnának nyújtott jóvátételének kifizetése; a világközösség segítségét Ukrajnában; az Orosz Föderáció vezetésének felelősségre vonása; az igazság helyreállítása az Orosz Föderáció által az invázió során elkövetett bűncselekmények áldozatainak.

Capitolium előtt tartott sajtótájékoztatón részt vettek mind demokrata, mind republikánus politkusok is, ezzel jelezve, hogy a határozat mindkettő párt támogatását élvezi. A rendezvényen részt vett Viktor Juscsenko Ukrajna harmadik elnöke is.

Nyitókép: Allison Bailey / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. április 27. 07:29
Ez nem béketerv, ez egy kapitulációs okmány egy katonailag legyőzött, megszállt országnak, úgyhogy nulla az értéke.
tapir32
2023. április 27. 01:31
A magyar kormány az ukrán embereket támogatja és segélyezi! A háborút nem támogatja a magyar kormány! Az USA, a brit és az EU vezető tudták, hogy a szankcióknak és a fegyverszállításoknak a hatása az lesz, hogy konzerválják a Putyin rezsimet és a háborús konfliktust Ukrajnában. Az USA, EU, brit, orosz és ukrán politikai vezetők alkalmatlanságának bizonyítéka, hogy háborúig fajult az orosz - ukrán konfliktus. Ha, már háborúig fajult a helyzet akkor, a háború befejezésén, vagy legalább tűzszüneten kellene munkálkodniuk, és nem a háború folytatásán. Minden résztvevőnek nagy üzlet a háború. A háború pártiak mind nagyot kaszálnak a háborúból Zelenszkijt is beleértve. Mások halálán, megnyomorodásán nyerészkednek. A háború párti politikusok alkalmatlanok és / vagy az érdekük a háborúskodás. A mások halálán nyerészkedőknek az érdeke a háború elhúzódása! Binden, Soros stb. Akiknek háborús befektetéseik vannak azoknak az érdeke a háború elhúzódása. Fegyverlobbi, cseppfolyós gáz gyártás és szállítás stb. / Pl. a magyargyűlölő Guy Verhofstadt/ Tkp. a fél világnak. A dollárbaloldal azért támogatja a háborút mert azt remélik, hogy ha az USA és jó pár EU ország nagyot kaszál az ukrán és az orosz emberek halálán akkor, nekik is leesik valamennyi? Esetleg háborús befektetéseik vannak és ezért érdekük a háború elhúzódása? A háborún nyerészkedők! Nagy üzlet a háború! A szankció és háború pártiak Putyin szövetségesei! Az orosz oligarcháknak is nagy üzlet az elhúzódó háború! Eszmékért a katonák halnak meg. A vezetőik a saját érdekeik okán küldik őket a frontra. A politika kizárólag érdekekről szól, amiket szép eszmékbe csomagolnak. Aki, a háborút támogatja az, az ukrán és az orosz emberek halálát támogatja! A háború pártiak semmivel sem különbek, Putyinnál. Mások halálát akarják! Halál pártiak! A világ etikus fele békét akar nem háborút. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni? A probléma mindig ugyan az. Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Én mindig az életet választom. A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni de, feltámasztani nem lehet senkit sem. Tűzszünet és béke!
tapir32
2023. április 27. 01:26
A háborúnak a béke az ellentéte és nem a még nagyobb háború! A Putyin pártolók akarnak háborút! A tűzszünetnek és a békének az a lényege, hogy minél kevesebben haljanak és nyomorodjanak meg. A liberáldeviánsok akarnak háborút! Nagy üzlet a háború! Ha, te is háborút akarsz és Putyin is háborút akar akkor, egy platformon vagy Putyinnal. Aki, fegyvereket szállít egy háborús övezetbe az a háború folytatását akarja. Aki, a háborút támogatja az, az ukrán és az orosz emberek halálát támogatja! Nagy üzlet a háború! Mások halálán, megnyomorodásán nyerészkednek. A háború pártiak semmivel sem különbek, Putyinnál. Mások halálát akarják! Halál pártiak!
vamonos
2023. április 26. 20:52
"Megerősíti, hogy az Egyesült Államok politikája az, hogy Ukrajna legyőzi az inváziót és visszaállítja nemzetközileg elismert 1991-es határait;" Ez nem igazán béketervbe illő szöveg. Ez inkább üzenet az ukránoknak, ha gyorsan nem érnek el értékelhető eredményt, leveszik a kezüket tóluk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!