TikTokos macskás videók miatt nem tud terjeszkedni egy norvég lőszergyártó, ez pedig Ukrajnára is kihat

2023. március 27. 10:56

Igen, jól olvasta. Mutatjuk az elsőre elég abszurdnak hangzó sztori részleteit.

2023. március 27. 10:56
null

Európa egyik legnagyobb lőszergyártója bővíteni szeretné egyik legnagyobb gyárát, de nem várt akadályba ütközött: a TikTokba. 

A norvég és finn közös tulajdonban lévő Nammo fegyvergyár Norvégia közepén terjeszkedne, ám azt a tájékoztatást kapták, hogy a nincs rendelkezésre álló többletenergia, mivel a TikTokot fő ügyfélként kezelő adatközpont elhasználja a régió áramát.

A Nammo vezérigazgatója, Morten Brandtzæg így fogalmazta meg a problémát a Financial Timesnak:

Aggódunk, mert azt látjuk, hogy a jövőbeli terjeszkedésünk macskás videók tárolása nehezíti”.

Mint arról a Mandineren korábban is beszámoltunk: a lőszerek iránti kereslet óriásit ugrott az ukrajnai háború következtében, az ukránok ugyanis naponta körülbelül 6000 lőszert használnak el, viszont 65 000-et szeretnének – legalább is a Nammo ezt mondja.

Brandtzæg szerint a tüzérségi lövedékek iránti kereslet több mint 15-ször nagyobb a szokásosnál. A Nammo vezérigazgatója szerint az európai lőszeriparnak 2 milliárd eurót kellene befektetnie új gyárakba, csak hogy lépést tudjon tartani az ukrajnai kereslettel, nem is beszélve más európai országokról. „Olyan rendkívüli keresletet tapasztalunk termékeink iránt, amilyet még soha nem láttunk történelmünk során” – fogalmazott.

Nyitókép: Pixabay. Illusztráció.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricsibmf
2023. március 27. 21:13
NAGYON HELYES! Inkább nézem a macskás videókat, mint hogy embereket öljenek meg a lőszerükkel!
luisbathhelena
2023. március 27. 18:14
Lőjenek ki macskás videókat, hátha.....
akkor ki
2023. március 27. 16:23
Hát teljesen midegy, a Lapua nem nagy szám, azzal mellé lőnének a hoholok! https://lapualoszer.hu/lapuarol--about-us
Geezer
2023. március 27. 14:58
Íme a jóléti, demokratikus, fejlett, felvilágosult, zöld Norvégia! Amely gazdagságát a globális környezeti pusztításnak (olaj), és a - szintén máshol lecsapódó - vérontásnak köszönheti (fegyvergyártás).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!