Siklóbombák és technológiai meglepetések

2023. március 31. 22:37

A Kyiv Independent jelentése szerint a repülőgépről bevethető JDAM siklóbombák már meg is érkeztek a frontra.

2023. március 31. 22:37
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel

„Hogy egy, a HIMARS-hoz hasonló minőségi ugrást fogunk-e látni, vagy pedig a JDAM-ot bevetni próbáló maradék ukrán harci repülőgépek gyors amortizációját, az meg a jövő zenéje.

A HIMARS bevezetéséhez hasonlóan, a JDAM bevezetése is megsértette a technológiai meglepetések végrehajtásának az összes lehetséges szabályát, ezáltal egy fontos lélektani előnytől fosztotva meg az ukrán felett. Érdemes megjegyezni, hogy más esetben, például a HARM radarelhárító rakéták bevezetése során a technológiai meglepetés sikeres volt. Valószínűnek tartom, hogy ezúttal a körülmények kényszerítő hatása alatt az ukrán hadvezetésnek nem volt más választása.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. április 01. 19:40
az ukran hadvezetesnek van valasztasa: elni akarnak vagy mind egy szalig elpusztulni. nagy kar hogy egy ev alatt se jottek ra.
LancelotDuLac
2023. április 01. 18:50
C.Kasztrált Robi inkább maradj bahmut hős orosz elfoglalásánál xDDDDDDDDDDDDDDDDDD ja még mindig nem foglalták el.
remi
2023. április 01. 10:35
Ez a JDAM nem valószínű, hogy komoly változásokat hozna bármiben. A maximális hatótávolsághoz (asszem 70 km) 14 km magasságból kell indítani, ebben a magasságban és távolságban meg nemigen marad szárazon az azt szállító repülőgép (S-400, S-500 a legfejlettebb rakétákkal 2-400 kilométerről tud ráindítani, de légiharc rakétákat is 200 kilométerről tudnak rájuk indítani a ruszki vadászok), ha közvetlenül a frontvonalról, kis magasságból próbálják indítani ott meg a csapat-lérak vagy akár MANPADS hatósugarában lesz. Egyelőre arról se látok komolyan vehető hírt, hogy egyáltalán mire barkácsolták fel, korábban voltak olyan hírek (inkább pletykák) hogy egy lengyel reptéren 1 (egy) darab Su-24 átépítése folyik.
EX - Terminátor
2023. április 01. 10:10
ez érdekes lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!