Gyalogsági ásóval felfegyverzett orosz katonákat küldenek a frontra

2023. március 05. 14:41

A britek szerint olyan, MPL–50-es mintájú gyalogsági ásókról van szó, amelyeket általánosságban véve a lövészárkok ásására használtak több mint 100 éve.

2023. március 05. 14:41
null

Mindössze gyalogsági ásóval és kézi lőfegyverekkel felfegyverzett orosz tartalékos katonák indítanak támadásokat a legjobban védett ukrán frontszakaszok ellen – írta vasárnapi jelentésében a brit katonai hírszerzés. 

A britek szerint olyan, MPL–50-es mintájú gyalogsági ásókról van szó,

amelyeket általánosságban véve a lövészárkok ásására használtak több mint 100 éve.

Most azonban az oroszok kézitusában, közelharci fegyverként is alkalmazzák ezeket.  

 

 

***

Nyitókép: Twitter

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orygabor
2023. március 06. 12:26
Még mielőtt beleolvastam, tudtam, hogy "a brit katonai hírszerzés szerint..."
Macskaszerelde
2023. március 06. 11:53
Az amcsi katonáknál nincs ilyesmi, az ő high-tech hadseregük túllépett ezen. Ott markolókat használnak, ha valaki eldönti, merre indulnak, előre mennek a terepfelmérők (ma már műhold segítségével, vagy drónnal), ők megállapítják, mi-hova kell, aztán kiírnak egy tendert, ahol egy, deepstate közeli vállalkozó haver a katonai-gazdasági komplexből odamegy, 10 millió USD / folyóméter áron épít egy árkot. Jah, a kettő között a légierő 10000000 tonna bombával és 100000 darab, egyenként 30 millió USD / darab rakétával szarrá lövi a környéket, hogy biztonságos legyen az árokásás. Amerikai hadigépezet 101. Így lesz egy névtelen shithole országból egy rommá bombázott, shithole ország, és a kiválasztott emberek bankszámlája nagyon vastag. Valamiből meg kell élni :-)
MaBaker
2023. március 06. 09:51
És Putyin halálos beteg 2x-esen is, már csak a dublőre jár be dolgozni, lőszerük nem is volt, a nyugati háborús héják meg a béke keresztes lovagjai, főleg amikor puccsot csinálnak Ukrajnában. Az ukrán kormány meg azóta szent, amióta nem tartották b a minszki egyezményeket és sikerült kiprovokálniuk egy háborút az oroszokkal. Egyéb híreink: - szeptember 11.-én nem éljeneztek tetűpalintás férfiak egy tetőn, ahogy becsapódnak a repülők és a 7-es torony magától omlott össze - Iraknak voltak tömegpusztító fegyverei, csak nem találták meg őket a mai napig, nem az volt a gond, hogy Szaddam aranyért árult olajat - Líbiában a NATO beavatkozás óta kitört a demokrácia és ott sem az volt a gond, hogy Kaddhafi aranyért adott el olajat - a 2020-as amerikai választás a legbiztonságosabb és legtisztább volt az ismert emberi történelmünk folyamán, hiába találnak minden vizsgálat alkalmával többezer szavazatot Trump-nak és hiába van tele minden ellenőrizetlen aláírásokkal, nem létező címekkel és halottak nevével - a covid vakcinák (merthogy vakcinák, mert ugye megállítják a vírust) 95%-ban hatékonyak és olyan biztonságosak, hogy ettől teljesen függetlenül elérhetetlen a moderna 30 alatt a svédeknél, dánoknál, norvégoknál és az izlandiaknál teljesen; az mrna vakcinák 18 alatt Angliában és Dániában és csak 50 felett ajánlottak egyáltalán. Meg az astra zeneca is csak kamuból volt ajánlott 60 felett a németeknél. Amúgy minden rendben van, a rekord nem covid halálozási adatok a legjobban átoltott országokban ettől függetlenek! - Putyin a gonosz agresszor, mert miután 1991-óta az amcsik 5 milliárd dollárt költöttek az ukrán "demokráciára", támogattak egy kormánypuccsot, nézték végig ahogy 14000 orosz nemzetiségű ukránt ölnek le és nem tartják be 7 évig a minszki megállapodást, miközben fegyverlízing szerződést köt az USA és Ukrajna, még így is meg meri támadni a demokrácia fellegvárát.
dezodor
2023. március 06. 08:14
"Mindössze gyalogsági ásóval és kézi lőfegyverekkel felfegyverzett orosz tartalékos katonák indítanak támadásokat a legjobban védett ukrán frontszakaszok ellen – írta vasárnapi jelentésében a brit katonai hírszerzés. " B+ 2014 óta nézem az összes médiát oroszban de még 1 embernél sem láttam gyalásót harc közben. Gondolom most is azért tudnak előre nyomulni mert az összes gyalásót rádobálják az ukránokra, akik megzavarodnak és megadják magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!