Lancet-drónnal lőttek ki az oroszok egy brit gyártású légvédelmi járművet (VIDEÓ)

2023. március 12. 07:03

A felvétel közlésük szerint Vuhledar térségében készült.

2023. március 12. 07:03
null

Az orosz védelmi minisztérium videót publikált arról, ahogy katonáik egy Lancet-drónnal kilőnek egy brit HVM Stormer légvédelmi járművet Vuhledar térségében. 

A HVM Stormer egy viszonylag modern légvédelmi eszköz, a brit haderő az 1990-es évek végén rendszeresítette. Tavaly nyáron összesen hat ilyen járművet kapott Londontól a kijevi kormány. Ez az első felvétellel igazolt Stormer-találat Ukrajnából, de azt nem tudni, hogy a jármű harcképtelenné vált-e. Sok múlik azon, hogy a Lancet pontosan milyen robbanófejjel volt felszerelve, illetve hogy hol érte találat a célpontot – jegyzi meg a hírről beszámoló Portfolio.

 

***

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2023. március 12. 19:07
Amúgy ha egy szó is igaz ezzel a baromsággal kapcsolatosan, csak gratulálni tudok az önjáró csapatlégvédelmi komplexum kezelőinek. Nincs a szabályzatban olyan pont, amit ne sikerült volna megsérteni, amikor a nyílt mezőn, felcsapott búvónyílásokkal, bekapcsolt és sugárzó rádió lokációs eszközökkel megálltak szalonnázni. Jól sikerült az angliai kiképzés. De tényleg. Az emberi hüjjjjeségre ugye mint azt tudjuk nincs gyógyszer. Vagyis mint a mellékelt ábra mutatja, mégiscsak van. Egy drón. Jó időben, jó helyen. Mindegyis, had hulljon a férjese. Ebben a buliban is minden pofon, jó helyre megy.
Innogreen23
2023. március 12. 18:58
Jajjjjj. Idióták, sosem fáradtok el?
olajfa1
2023. március 12. 18:58
Most akkor vagy az "autómata mosógépet kézzel tekerik az orosz háziasszonyok"... vagy a több 10 éves Denisz játékautóiból szerelték ki az IC-ket... vagy esetleg tényleg tudnak valamit az orosz IC gyártók is...
teljesenertelmetlen
2023. március 12. 16:00
A jelek szerint elfogyott az ásó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!